Hayvan dostu belediyeler seçimlerde öncelikli tercih olmalı!

İstanbul Başakşehir'de yılın ilk günü vahşice öldürülen kedi Eros ile ilgili verilen ilk mahkeme kararı gündemdeyken unutulmaz bir şairin sözleri bize yol gösteriyor: "Keşke bir şiir okumuş, bir kedi...

İstanbul Başakşehir'de yılın ilk günü vahşice öldürülen kedi Eros ile ilgili verilen ilk mahkeme kararı gündemdeyken unutulmaz bir şairin sözleri bize yol gösteriyor: "Keşke bir şiir okumuş, bir kedi sevmiş olsaydınız, belki bu kadar kirletmezdiniz dünyayı."
Turgut Uyar'ın bu dizeleri, insanlığı yeniden sorgulamamıza sebep oluyor. Sahi nereye gitti insanlık? Hayvanlara karşı gösterdiğimiz şefkat ve koruma, aslında insanlığımızın ölçüsü değil mi? Bu ölçüyü anlamak ve gereken adımları atmak, toplumun duyarlılığı ve vicdanının bir yansıması değilse ne? Empati yapabilmenin mümkün olmadığı bu karanlık günlerde, umut vaat eden bir açıklamaya ihtiyacımız vardı.
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un Lacivert dergisine verdiği röportajda sokak hayvanları için ortaya koyduğu plan alkışlanmayı hak ediyor. Kurum'un ifadeleri, sadece bir siyasi taahhüt değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk ve duyarlılık manifestosudur. Sokak hayvanlarının haklarına ve korunmalarına verilen önem, bir toplumun ne kadar ileri ve insancıl olduğunun bir göstergesidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Mutluluğu aramak yanlış, en doğrusu gerçekten yaşamak’ 27 Nisan 2024 | 24 Okunma Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 101 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar