Güney Kore sinemasının Türkiye’deki yükselişi

Pınar Bulut, son yıllarda Türk televizyon tarihine başarılarıyla damga vuran; 'Ezel', 'Suskunlar', 'Maral', 'Yüksek Sosyete' gibi dizilerin yanı sıra, şu anda TV dünyasının gündeminde yer alan 'Mucize Doktor' dizisinin de senaristleri arasında yer alıyor.

Sinema için yazdığı 'İkimizin Yerine' ve 'Cingöz Recai' filmleri ile de tanınan Pınar Bulut, özgün hikayeden yola çıkarak Türk sinema izleyicisi için, çok güçlü bir kurguda, gerilim dozu yüksek bir hikaye yazdı. Özgün hikayesi Kore'ye ait olan 'Güzelliğin Portresi' adlı filmin serbest senaryo çalışması Pınar Bulut'a emanet edilmiş. Usta yönetmen Umur Turagay'ın yönettiği 'Güzelliğin Portresi'; 13 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşuyor. Film, Türk sinemasında gerilim türünün en çarpıcı örneklerinden biri olacağa benziyor.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 100 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar