Film festivallerimiz ve bitmeyen skandalları...

Gün geçmiyor ki sinema dünyasında ve film festivallerinde yeni bir skandal daha yaşanmasın... En sonuncusu Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde jüri başkanı Zeki Demirkubuz'un, yıllarca eleştirdiği festivalden intikamını almasıyla yaşandı.

'Bozkır' filmini hem sektör, hem de eleştirmenler arasında çok kötü bulanlar vardı ancak gelin görün ki neredeyse bütün ödüllerin sahibi oldu. Kulislerde; Ümit Ünal, Onur Ünlü gibi usta sinemacıların filmlerinin yarışması, jüri başkanı Demirkubuz'un yıllarca ona festivallerde yapılanların intikamını alacağı konuşuluyordu. Yanılmadılar. Öte yandan meseleye iyi tarafından bakmaya çalışan sinemacılar, Demirkubuz'un 'Bozkır'ı izlememiş olma ihtimalini düşünüyor. Her festivalde mutlaka izlenmeyen filmler çıkar ama bunun affedilir yanı yok çünkü festival komitesinin herhangi bir filmi izlememe, görmezden gelme gibi bir yaklaşımı olmaz, olamazCantürk).

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 100 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar