Dokuz saatte ‘en güvenli yer’ Hong Kong’a yolculuk

Yılbaşı yaklaşıyor, seyahat planlarınızı yapmaya başlasanız iyi olur. Seyahat edilecek en güvenli yerler listesinin ilk sırasında yer alan Hong Kong'a gitmeye ne dersiniz? Online güvenlik şirketi Backgroundchecks'in...

Yılbaşı yaklaşıyor, seyahat planlarınızı yapmaya başlasanız iyi olur.
Seyahat edilecek en güvenli yerler listesinin ilk sırasında yer alan Hong Kong'a gitmeye ne dersiniz? Online güvenlik şirketi Backgroundchecks'in yaptığı değerlendirmeye göre; suç oranları, seyahat uyarıları, doğal afet olasılıkları ve turizm sektörünün rekabet gücü ve sürdürülebilirliği konularında Hong Kong, dünyanın en güvenli bölgesi seçilmiş. Eğer hazırsanız, Türk Hava Yolları'nın direkt uçuşuyla dokuz saatte ulaşılabilen Hong Kong'u keşfe çıkıyoruz...
Efendim, sebeb-i ziyaretimiz; hem THY'nin Hong Kong direkt uçuşlarının 15'inci yılını kutlamak, hem de şehirde neler olup bittiğini görmek...
Dört gün boyunca şehrin en işlek caddelerinde dolaştım. Bu sırada çift katlı otobüslerin üzerinde yer alan THY'nin 15'inci yıl reklamları dikkatimi çekti. Bu reklamlar, yabancı ülkelerdeki Türk algısına pozitif katkı sağlıyor.
Hong Kong-İstanbul uçuşlarında; ekonomi sınıfında yaklaşık yüzde 85, business class'ta ise yüzde 70 doluluk olduğunu öğrendim. Business'ın ekonomiyi geçmesi an meselesi çünkü arkaya yatırılabilen koltuklarda deliksiz bir uyku çekmek, uyanınca Türk kahvesi içmek, eksiksiz bir kahvaltı yapmak çok keyifli elbette.

JACKIE CHAN'İN EVİ
Hong Kong keşfime, Victoria Tepesi'nin etkileyici manzarasıyla başladım.
Manzara çok güzel ama Çinliler, asıl olayın manzara değil, Jackie Chan'in evini görmek olduğunu söylüyor. Victoria Tepesi bahane yani... Herkes, 'Hangi yol Jackie Chan'in evine çıkıyor?' diye dolaşıyor etrafta. He unutmadan; Chan, 99 numarada oturuyormuş.
Yeni yılı Hong Kong'ta görkemli bir ışık gösterisi eşliğinde karşılayabilirsiniz.
Bu göz alıcı ışık performansı, En Büyük Daimi Işık ve Sesli Şov unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş.
Hong Kong Adası ve Kowloon Yarımadası'nda bulunan 47 binanın katıldığı müzikli lazer şov, tekneden izlendiğinde daha güzel oluyor. Hong Kong'un hızlı ve durmak bilmeyen hayatı, geceleri ışık ve müzikle devam ediyor. Gösteriden önce kendinize en uygun yeri seçerseniz, 15 dakikalık şov boyunca inanılmaz güzellikte fotoğraflar çekebilirsiniz.
Işık şovu, her akşam saat 20.00'de başlıyor.
Ngong Ping 360, Lantau Adası'nın en önemli turizm projelerinin başında geliyor.
Ngong Ping teleferiğiyle deniz ve dağ manzarası eşliğinde 25 dakikalık harika bir yolculuk yapıyorsunuz. Üstelik bir camın üzerinde metrelerce havada kalıyorsunuz.

TABUT EVLERDE YAŞAM
Kowloon Yarımadası, sokak pazarlarıyla meşhur. Ladies Market, Bird Market, Flower Market ve elektronik market; bu sokak pazarlarının en gezilmeye değer olanları. Kıyafet, çanta, ayakkabı, oyuncak ve başka pek çok şeyi Ladies Market'te bulabilirsiniz. Bu pazar, adından dolayı sadece kadınlara hitap ediyor gibi anlaşılsa da, aslında içeride kadınlardan çok erkekler var. Alışveriş sırasında mutlaka pazarlık yapın. Özellikle çiçeklere ve çiçekçiliğe meraklıysanız, Flower Market'i de görmeniz gerekiyor.
Şehirde konut fiyatlarının yüksek olması sebebiyle birçok kişi, genişliği 1.5 ile 12 metrekare arasında değişen tabut evlerde yaşıyormuş. Tek göz odadan oluşan yaşam alanlarının içinde mutfak, tuvalet, yatak, koltuk, her şey var ama epey küçük. Genelde evsizler bu tabut evlerde konaklıyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 101 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar