Çocukların gözünden Türkan Şoray

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Çengelköy Badem Çocuk Film Festivali'nin ikincisi bu yıl Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray'ın katılımıyla gerçekleşti.İstanbul Çengelköy...

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Çengelköy Badem Çocuk Film Festivali'nin ikincisi bu yıl Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray'ın katılımıyla gerçekleşti.
İstanbul Çengelköy İlkokulu öğrencileri tarafından çekilen filmlerin yarıştığı festivalde, bu yıl ben de jüri üyesi olarak çocukların gözünden çekilen Türkan Şoray filmlerini değerlendirdim.
Geleceğin yetenekli minik sinemacıları henüz 10 yaşındalar ve ilk filmlerini hem kendileri çektiler, hem de kendileri oynadılar. Öğrenciler, filmleri çekmeye ilk olarak Türkan Şoray filmleri izleyerek hazırlanmış. Bazı ünlü yönetmenler için hep 'Küçükken film çekmeye başladı' denilir; onlar da o yönetmenlerden biri olmak için ilk adımı attı, üstelik eşsiz bir Sultan'ın filmlerinden ilham alarak...

'SANAT İKİNCİ BİR OKULDUR'
Teması, 'Çocukların gözünden Türkan Şoray filmleri' olan festivale onur konuğu olarak katılan Şoray, yıllar önce çektiği filmleri çocukların gözünden izlerken hem duygulandı, hem de zaman zaman çok güldü.
Gecedeki son ödülü açıklarken Şoray, şunları söyledi: "Hayatımda en unutamayacağım anlardan birini yaşıyorum şu an mucize dakikalar benim için. Çocuklarınıza küçük yaşta sinemayı sevdirdiğiniz, yeteneklerini ortaya çıkarmalarını sağladığınız için sonsuz teşekkürler.
Ebeveynler olarak çocukları güzel şeylere yönlendirmek bizim vazifemiz. Sevgili çocuklar, önünüzde çok uzun bir zaman var; şimdiden güzel bir pencere açtınız ve sanata başladınız, ödüller aldınız, alkışlandınız.
Sinema sanatı o kadar önemli ki... Sanat hayatımızı güzelleştiriyor, dünyamızı genişletiyor, bizi insan yapıyor. İkinci bir okuldur sanat, benim için de hep öyle oldu.
Biz oynadığımız karakterlerden dolayı seviliyoruz.
Bunlar tamamen sinema sanatının mucizesi; bizlerin olağanüstü oluşundan değil. İyi ki 50 senemi bu sanata vermişim." Gerçekten Sultan iyi ki 50 senesini sanata vermiş ve hepimize 50 yıllık eşsiz bir hediye sunmuş. Konuşurkenki heyecanı, çocukların yanına

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışında neler oldu? 24 Mart 2024 | 19 Okunma Hayaller sınır tanımıyor 24 Mart 2024 | 41 Okunma Popcorn krizinden sonra otoparkta rüşvet iddiası 23 Mart 2024 | 43 Okunma Sanal gerçeklik gözlükleri, depresyondan çıkışın yeni yolu mu? 17 Mart 2024 | 36 Okunma Hayvan dostu belediyeler seçimlerde öncelikli tercih olmalı! 16 Mart 2024 | 19 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar