Çocuklar popüler filmlere senaryo yazarsa ne olur?

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Badem Çocuk Sinemacılar Film Festivali'nin hazırlıkları devam ediyor. Festival için kısa film çekmeye hazırlanan Üsküdar III. Selim İlkokulu öğrencilerinin...

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Badem Çocuk Sinemacılar Film Festivali'nin hazırlıkları devam ediyor. Festival için kısa film çekmeye hazırlanan Üsküdar III. Selim İlkokulu öğrencilerinin 'Recep İvedik 6'nın senaryosunu hazırlamak istediklerini geçtiğimiz günlerde yazmıştım. Çocuklar, hayallerindeki filmlerin senaryolarını tamamlamış, hatta filmlerine afiş bile çizmişler. Sonuçlar gerçekten inanılmaz!
Senaryolar arasında 'Recep İvedik 6' ve 'Düğün Dernek 3', en çok ilgimi çekenler oldu.
Şahan Gökbakar ve Selçuk Aydemir'e fikirleriyle destek olmak isteyen miniklerin senaryoları şöyle:

'RECEP'İN ÇOCUĞU
Derya Ceyhun Eryürek (3. sınıf ):
'Recep', artık normal bir insan olmaya karar verir çünkü hep yalnız olmaktan çok sıkılmıştır.
Bir gün komşusundan çok etkilenir ve onu tavlamak için elinden geleni yapar ama tüm çabaları sonuçsuz kalır. Kız, 'Recep'i bir türlü beğenmez.
Bir gün 'Recep' çok yakışıklı olur; kendisine çekidüzen vermiş bir şekilde kızın karşısına çıkar.
Hoşlandığı kızı sürpriz bir şekilde etkiler. 'Recep' ve komşusu evlenir, her şey çok normaldir. Bir gün çocukları olacağını öğrenirler, çok mutlu olurlar. Çocuk doğar, herkes şoktadır çünkü çocuk, gerçek bir 'Recep İvedik' olarak doğmuştur.

Esra Akyüz (4. sınıf ): Düğündü dernekti derken, tüpçü 'Fikret'in dedesi tüpçü 'Osman' vefat eder.
Ortaya gizemli bir miras çıkar; bizimkiler durur mu, başlasın yeni macera!
Düşerler Sivas yollarına ama 'Fikret', mirası tek başına ele geçirmek ister. 'Fikret'in bilmediği bir şey vardır; onunla birlikte yedi farklı şehirden yedi kuzen, aynı anda Sivas'a doğru yola çıkmıştır. İlk karşılaşmalarında birbirlerine 'Vefasız kuzen 'Rıfkı', sen bayramda dedeme el öpmeye bile gelmezdin, miras olunca gelmişsin! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 101 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar