Cesur yönetmen cesur oyuncu birleşimi: ‘Toz’

Sabah ve Daily Sabah'ın medya sponsoru olduğu 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin dördüncü gününde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması finalistlerinden 'Toz' filmi, Atlas Sineması'nda sinemaseverlerle buluştu....

Sabah ve Daily Sabah'ın medya sponsoru olduğu 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin dördüncü gününde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması finalistlerinden 'Toz' filmi, Atlas Sineması'nda sinemaseverlerle buluştu. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde yardımcı erkek oyuncu ödülü kazanan film, 4.
Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde büyük ödül için yarışıyor.

KORUMALAR VARDI
Film sonrasında; yönetmen Gözde Kural, filmin oyuncuları Öykü Karayel, Beran Soysal ve Muhammed Cangören ile film üzerine konuştuk.
İlk uzun metraj filminde Afganistan gibi kritik bir bölgede film çekmenin zorluklarından bahseden Gözde Kural, çekimleri korumalar eşliğinde yaptıklarını anlattı. Yönetmenin seyirciler tarafından bu cesareti takdir edilirken, çekimlerin ilk filme göre kusursuz olması dikkat çekti.
Gözde Kural, yıllardır üzerine çalıştığı filmi için ne savaş ne Taliban dinlemiş, her şeyi göze alıp filmini çekmek için Afganistan'a gitmiş. Kural'a, Afganistan'da filmi çekeceğini söylediğinde oyunculardan tereddüt eden oldu mu diye sorduğumda, Öykü Karayel'den önce senaryoyu okuyan bir oyuncunun bu sebeple rolü kabul etmediğini söyledi. Ancak Öykü, okur okumaz hiç düşünmeden kabul etmiş.
Çekimler esnasında ise patlama sesleri duyan ekibe "Buraya bunları bilerek geldik, normal" diyerek ekip arkadaşlarına destek olmuş. Filmin festivalde şansı büyük gibi görünüyor, tabii kararı jüri verecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 100 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar