Bugünü babanızla film izleyerek geçirin

Bugün Babalar Günü... Elimizde, tüm günü babamızla film izleyerek geçirmemiz için harika bir gün var. Bundan daha güzel hediye olamaz diyenler için bugüne özel film önerilerimi paylaşıyorum... 'UMUDUNU...

Bugün Babalar Günü... Elimizde, tüm günü babamızla film izleyerek geçirmemiz için harika bir gün var. Bundan daha güzel hediye olamaz diyenler için bugüne özel film önerilerimi paylaşıyorum...

'UMUDUNU KAYBETME'
İşinde sorunlu bir baba, mutlaka evinde de sorun yaşar. Hatta karısı bu sebeple onu çocuğu ile bir başına bırakıp terk edebilir. Film, oğluna duyduğu sevgiyi ve umudunu bir an bile kaybetmeyen bir babanın hikayesine odaklanırken, hayatta yakaladığımız küçük şansların değerini bilmemiz konusunda bizi uyarıyor. Bir takside çözeceğimiz zeka küpü, bizi sokaklarda yaşamaktan plazalarda iş sahibi olmaya götürebilir.



'LEON'
Baba sevgisini derin bir şekilde işleyen 'Leon'; ailesini kaybetmiş küçük bir kızın, baba sevgisini tatmasını konu alıyor. Gary Oldman'ın tüyleri ürperten doğaçlama performansları gerçekten görülmeye değer.

'BABAM VE OĞLUM'
'Babam ve Oğlum', Çağan Irmak'ın en duygusal filmlerinden biri. Unutulmaz oyunculuklar ve replikleriyle hafızalara kazınan 'Babam ve Oğlum', üç kuşak arasında yaşanan baba-oğul ilişkilerine yoğunlaşan bir hikayeye sahip. Annesiz büyütmeye çalıştığı oğlunu, öğrendiği bir haber yüzünden yıllardır görüşmediği babasının yanına götürmeye karar veren 'Sadık'ın hem oğluyla, hem de babasıyla yaşadıkları oldukça etkileyici. Gençken arkasına geçmek için yıktığı duvarların arasına oğlu için yeniden giren 'Sadık', babasıyla olan bağını da güçlendiriyor.
Filmdeki küçük 'Deniz'i pek çoğunuz şimdi görseniz tanımazsınız. Bir bakışıyla birçok şeyi anlatan, afişte salıncağında sallanan duygulu çocuk Ege Tanman, başarılı bir oyuncu olacağını o günlerde hepimize ispat etmişti.

'KAYIP BALIK NEMO'
Korumacı bir baba ve bulunduğu yere sığamayan bir oğul... Tek yüzgeci küçük olduğu için babası tarafından üzerine fazlasıyla düşülen oğlun kaybolmasıyla, hayatı daha iyi öğrenmesini izliyoruz. Oğlu kaybolduğu için endişelenen ve onu her yerde arayan baba ise bu arayışta evladının büyüdüğünün farkına varıyor.

'KRAMER KRAMER'A KARŞI'
Baba 'Kramer', oğlunun velayetini almıştır ancak işkolikliği çocuğuna vakit ayırmasına engel olur. Bunun farkına varıp çocuğunu tanımaya başladığı an, anne 'Kramer', oğlunun velayetini almak için savaşmaya başlar. Babanın oğlu için uğraşı ve annenin ortaya koyduğu savaş, çocuğu da kararsız bırakır. Meryl Streep ve Dustin Hoffman'dan olağanüstü performans... Bugünün en özel hediyelerinden biri olacağından hiç şüpheniz olmasın.



EN BABA KARAKTER 'CORLEONE'
Babalar Günü vesilesiyle, sinemanın en unutulmaz baba karakterini hatırlayalım. Yaşlılığını Marlon Brando, gençliğini ise Robert de Niro'nun canlandırdığı müthiş karakter 'Don Vito Corleone'nin, gelmiş geçmiş en kült ve en baba film karakteri olduğu kesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 100 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar