Bengü ile Hakan Altun’un gözlerini dolduran klip

Bazı şarkılar vardır; arabada son ses dinleyip hep bir ağızdan bağıra çağıra söylediğiniz... Hatta varış noktasına geldiğinizde, 'Bir tur daha atalım da şarkıyı bir kez daha dinleyelim'...

Bazı şarkılar vardır; arabada son ses dinleyip hep bir ağızdan bağıra çağıra söylediğiniz... Hatta varış noktasına geldiğinizde, 'Bir tur daha atalım da şarkıyı bir kez daha dinleyelim' dediğiniz o şarkılardan birinin kahramanlarıyla birlikte bir klip çekimindeyim.
Yönetmen Gülşen Aybaba seti kurmuş, Hakan Altun ve Bengü'nün muhteşem şarkısı 'Sanki'nin klibini çekmek için bekliyor. 'Sanki'nin klibi, Aybaba ile Bengü'nün altıncı klip ortaklığı olacak. Bodrum Yalıkavak'taki Granada Beach'teyiz. Set ana baba günü; set çalışanları çekilecek planlar için hazır. Şarkı, iki sevgilinin yıllar sonra karşılaşmasını ve bu karşılaşmanın onlara hiç iyi gelmemesini anlatıyor. Hakan Altun ve Bengü de bu şarkıyı, bir masanın başında dertleşerek seslendiriyor.
Tekli planlarda ilk önce Bengü'nün çekimleri yapılıyor, ardından Hakan Altun için başka bir plan hazırlanıyor. Altun'un çekimlerini, yönetmen Gülşen Aybaba ve Bengü ile birlikte ekrandan izliyoruz. Bengü'nün gözleri doluyor, sonra gülerek "Çıkarın beni klipten, Hakan Abi tek olsun" diyor. Altun da o an şarkıyı nasıl içli söylüyor, siz düşünün.
Şarkıda şöyle diyor: 'Yıllar geçebilir ama sen bir türlü geçmedin/ Her aşk bitebilir ama sen ahh bir bitmedin/ Hiç gitmedin hep uyuduk biz, hayal değildik ikimiz/ Hayırlısı değil bu, inandırıcı değil, karşılaşmak hiç hoş değil/ Bir geldin sanki zorla getirtmiş gibi, bir baktın sanki hiç tanışmamış gibi.'
Bengü, bu şarkının hikayesini ve klibi şöyle anlatıyor: "Bir gece Volga Tamöz'le stüdyoda oturuyorduk. Saat 02.30-03.00 arasıydı. Volga'ya, 'Bu şarkıyı Hakan Abi söylesin, arayayım mı?' dedim. Hemen aradım, Hakan Abi de o saatte uyumuyormuş, bir şeyler yazıp çiziyormuş. 'Sana geliyoruz' dedim ve kız istemeye gider gibi aldık çikolatamızı, hediyemizi ona gittik. 'Hakan Abi böyle bir şarkı var, benimle söyler misin?' dediğimde, hemen 'Söylemez olur muyum?' dedi. Ona nasıl teşekkür edeceğimi gerçekten bilemiyorum çünkü beni çok tanımayan bir kitleye onun sayesinde kavuşmuş oldum. Şimdiden birlikte konser vermemiz için teklifler geliyor. Eylül'den sonra birlikte sahneye çıkacağız. Hakan Altun gerçekten efsane bir isim."



'STAJYER YORUMCUYUM'
Çekim arasında yönetmen Gülşen Aybaba'yla sohbet ediyoruz. Bu klibi çekmeleri için fan'lardan çok büyük istek geldiğini söylüyor. O esnada setin hazır olduğu haberi geliyor ve çekim için masa sahnesine geçiyoruz.
Bengü de, Hakan Altun da işini o kadar iyi yapıyor ki; şarkının hikayesini ve ruhunu, masanın başında dertleşme havasında en iyi şekilde yansıtıyorlar. Her sahne bitiminde alkış kopuyor ve ful motivasyonla diğer sahneye geçiliyor. Bu renkli setin kahramanlarından Hakan Altun, "Bu şarkının gerçek kahramanı Bengü'dür" diyor ve ekliyor: "Tanıdığım en güzel yürekli insandır Bengü. Türk halkı şarkıyı çok sevdi, ben şarkıda stajyer yorumcuyum."
'Sanki'nin hikayesi film senaryosu olsa yeridir. Altun da bu konuyla ilgili "Sanki'nin samimiyeti çok sevildi. Şarkının hikayesi, film senaryosu gibi gerçekten" diyor.



'AŞKTA GURUR AYRILIK GETİRİR'
Şarkı, yıllar sonra bir yerde karşılaşan iki sevgilinin hikayesini anlatıyor. Bu karşılaşma ikisine de iyi gelmiyor. "Eskiden şarkılardan film senaryoları yazılıyordu" diyen Hakan Altun, "Aşkta gurura hiç gerek yok; gurur her zaman ayrılığı getirir" diye ekliyor. Altun, şarkıyla ilgili bir anısını da şöyle anlatıyor: "Arkadaşlarım, bana sosyal medyadaki bir görüntüyü izletti. Bir kız ile bir erkek, karşılıklı olarak haykırırcasına bu şarkıyı söylüyordu. Bu çok mutluluk verici... Söylerken Bengü'nün gözleri doldu, ben de onu öyle görünce duygulandım."



'HAKAN ABİ'NİN HAYRANIYIM'
Bengü, Hakan Altun'u ne kadar çok sevdiğinden bahsederken, üniversitede yaşadığı bir olayı anlattı: "Üniversitede okurken hafta sonları çalışıp para biriktirirdim. Hakan Abi, Etiler'deki bir mekanda çıkıyordu. Yer bulamadık, kapıda sıraya girdik. En son beş kişi kaldı kapıda. 'Alın bizi artık' dedik, çok ısrar ettik, öyle aldılar bizi. O zamandan beri büyük hayranıyım Hakan Abi'nin. Bugün de gözlerim doldu onu izlerken..."


Bengü'nün makyajını Seçkin Sunguç yaptı.

TÜM SEVGİLİLERE...
İki ünlü ismin de gözlerini dolduran bu duygu dolu şarkının sözü ve bestesi Doğukan Medetoğlu'na ait. Bu şarkı ve okuduğunuz tüm hikayeler; yıllar sonra yolları kesişen tüm eski sevgililere gelsin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Bodrum’da susuz kabristan ziyaretleri 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Tutulmayı izlemek için 30 saat uçakta vakit geçirir misiniz? 07 Nisan 2024 | 45 Okunma Gişe manipülasyonu tartışması Kore’den sonra Türkiye’de 06 Nisan 2024 | 73 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar