Aziz Başkan’dan çocuk köyüne destek

Günümüzde çocuk istismarı, ne yazık ki tüm dünyayı tehdit eden acı bir gerçek. Hiçbirimiz geleceğimiz olan çocuklar için bu gerçekliğe kayıtsız kalmamalıyız. Türkiye'deki en...

Günümüzde çocuk istismarı, ne yazık ki tüm dünyayı tehdit eden acı bir gerçek.
Hiçbirimiz geleceğimiz olan çocuklar için bu gerçekliğe kayıtsız kalmamalıyız.
Türkiye'deki en güzel farkındalık hareketlerinden birini başlatan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM); istismara maruz kalan çocuklarımızın rehabilitasyonu ve istismarı önlemek için her gün şehir şehir geziyor, geniş çapta eğitimler veriyor. Yeni projeleri ise; çocukların rehabilite edileceği, sevgi ve huzur bulacağı bir çocuk köyü. Ancak köy kurmak hiç kolay değil. Derneğin kurucusu ve başkanı Saadet Özkan; bu köyün kurulması için herkesi vicdanını dinlemeye ve çocukların sesi olmaya davet ediyor.
Aylar önce ben de çocuk köyü projesine katkım olsun diye Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve futbolcu Volkan Demirel ile birlikte Türkiye'nin en önemli sanatçılarını, çocuk istismarına dikkat çekmeye çağırmış, Watergarden İstanbul'un da desteğiyle Önce Çocuk projesini hayata geçirmiştim.
İyilik elçisi olduğum bu sergi projesi için sanat ve spor dünyasının yıldız isimleri, en değerli eşyalarını bağışladı. Ünlülerin eşyalarının satışından elde edilen gelirin UCİM'e bağışlanacağı sergi, geçtiğimiz günlerde Watergarden İstanbul'da açıldı.
Sergiye ilk desteği Başkan Aziz Yıldırım, Metris Cezaevi'nde yattığı günlerde mektuplarını yazdığı kalemini bağışlayarak vermişti.
Aziz Başkan, yine büyüklüğünü yaptı ve açılış gününde Önce Çocuk sergisini ziyaret etti. Çocuklar konusunda her zaman duyarlı olan başkana verdiği destekten ötürü, Mahmut Ziylan ile beraber bir teşekkür plaketi takdim ettik.
Plaketin ardından Başkan Yıldırım, futbolla ilgili röportaj yapmak isteyenleri, "Burası futbol konuşmanın yeri değil, bugün çocuklar için buradayız" diyerek geri çevirdi. Sergiyle de yakından ilgilenen Yıldırım, satışların ne durumda olduğunu sordu. Kendisine "Kötü" diye cevap verince, "Üzülme, biz gereken desteği veririz" diyerek beni teselli etti.
Başkanın bu hassasiyeti gerçekten herkese örnek olmalı; ona milyonlarca kez teşekkürler...

'TRAVMA YAŞAYAN ÇOCUKLARI HAYATA KAZANDIRALIM'

BAŞKAN Aziz Yıldırım, çocuk istismarıyla ilgili şunları söyledi: "Aklen ve vicdanen asla kabul edemeyeceğimiz haberler, hepimizin içini sızlatıyor. Bu noktada yapılması gereken şey; çocukların, psikolojik ve kişisel gelişimlerine destek olmak ve cezai yaptırımlarla yeni olayların ortaya çıkmasını önlemek olmalı. Cezai yaptırımlar, kamuoyunun vicdanında yer buldu fakat travma yaşayan çocuklarımızın yeniden hayata kazandırılmaları gerekiyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız travmalarla değil; hayallerle, güzelliklerle büyümeli. Dünyadaki tüm çocuklarımız için temennimiz budur."
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 7 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Bodrum’da susuz kabristan ziyaretleri 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Tutulmayı izlemek için 30 saat uçakta vakit geçirir misiniz? 07 Nisan 2024 | 47 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar