Antalya Forum’da çekim aşamasındaki filmlerin 10 dakikasına göz attık

Turkuvaz Medya Grubu'nun ana medya sponsoru olduğu 54. Uluslararası Antalya Film Festivali, dün gece gerçekleşen kapanış töreniyle son buldu. Festivalden geriye; konuşulacak filmler, oyuncu performansları ve usta isimlerden...

Turkuvaz Medya Grubu'nun ana medya sponsoru olduğu 54. Uluslararası Antalya Film Festivali, dün gece gerçekleşen kapanış töreniyle son buldu. Festivalden geriye; konuşulacak filmler, oyuncu performansları ve usta isimlerden öğrendiğimiz kıymetli bilgiler kaldı. Özellikle gastronomi ve sinema ikilisi, festivale renk kattı. Hem sinemayı sevip, hem de midesine düşkün olanlar için de bulunmaz bir deneyimdi. Sadece tek bir sorun var; bu filmler, izleyenlerin bünyesine kilo olarak yerleşti. Gösterimlerin açık hava sinemasında dev perdede yapılması, Antalyalılar'a ve festival misafirlerine nostalji yaşattı.



ÜÇ GÜNAH ÖYKÜSÜ
Direktörlüğünü Zeynep Atakan'ın üstlendiği, bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Antalya Film Forum'da; 200'e yakın alanında uzman, ulusal ve uluslararası profesyonel sinemacı ağırlandı. Forumun Work In Progress platformunda, dokuz filmin 10 dakikasını jüri ile beraber izledik. Zeynep Atakan, bu yıl bu platforma rekor bir başvuru olduğunu söyledi. Semir Aslanyürek'in 'Kaos' filminde üç ayrı günah hikayesi anlatılıyordu. Yetkin Dikinciler, Bülent Emin Yarar ve Canan Ergüder'in performans olarak döktürdüğü sahneler de vardı tabii. Filmin son halini izlemeyi merakla bekliyoruz. Bu platformda bir diğer etkilendiğim film ise Tolga Karaçelik'in 'Kelebekler' filminin görüntüleri oldu. Karaçelik'in dünya festivallerinden 20'den fazla ödülü var. 'Kelebekler' için çıtayı daha da yükseltmiş gibi görünüyor. Üç kardeşin hikayesinin anlatıldığı filmde; özellikle Ezgi Mola ve Bartu Küçükçağlayan'ın performansı görülmeye değer. Filmin bitmiş halini gerçekten ben de merakla bekliyorum. Siz de bu filmlerin isimlerini şimdiden bir yerlere not alın, ödülleri ilerleyen zamanlarda takip ederiz.
Forum çıkışı, geçtiğimiz yıl TRT ödülünü alan 'Genç Pehlivanlar' filminin yönetmeni ve ortak yapımcısı Mete Gümürhan ile konuştuk. Yeni filmi için yurt dışındaki önemli festivallerin hepsine gittiğini, Antalya Forum'un da onlardan hiçbir farkı olmadığını söyledi.


Zeynep Atakan

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 100 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar