Akyaka’da rüzgarı hisset derdi tasayı geride bırak

Öyle bir yer var ki; doğası, insanı ve rüzgarıyla huzurunuza huzur katıyor, dış dünyayla bağınızı koparıyor, tek derdiniz rüzgar oluyor. Gökova Körfezi'nin doğu ucunda yer alan, Muğla'nın Ula...

Öyle bir yer var ki; doğası, insanı ve rüzgarıyla huzurunuza huzur katıyor, dış dünyayla bağınızı koparıyor, tek derdiniz rüzgar oluyor. Gökova Körfezi'nin doğu ucunda yer alan, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka; insanı şehirden kaçmaya, yepyeni bir hayat kurmaya sevk ediyor. Burada bunu başarmış birçok insanın hikayesini dinleyebilirsiniz.
Akyaka'nın güzelliğinin keşfedilmesinde kiteboard'cuların payı büyük. Mercedes-Benz Türk'ün 2016 yılından beri isim sponsorluğunu üstlendiği, kiteboard sporunun öğretilmesi ve tanınması amacıyla kurulan kiteboard okulu Kite- Mercedes by Bilge Öztürk, dünyanın dört bir yanından gelen kiteboard sporcularının uğrak yeri. Bilge ve Berna Öztürk Kardeşler, bu sporu sevdirme ve öğretme konusunda çok başarılı. Akyaka, Sabahattin Ali'nin dediği gibi; 'Burada yoktur insanların düşündükleri, rüzgar siler kafalardan küçüklükleri.'
Kiteboard; gerçekten de rüzgarın yaşattığı o hisle, tüm dertleri, tasaları götürüyor hayatınızdan. Geriye sadece huzur kalıyor. Önce paraşütle havalanıp uçuyor, sonra da board'la dalgalarda sörf yapıyorsunuz.
Akyaka'ya gidenler; kiteboard yapanlar ve yapmayanlar olarak ikiye ayrılıyor. 'Ben kiteboard yapmıyorum, ne yapacağım orada?' demeyin. Mesela eğer midenize düşkünseniz; Azmak Nehri kenarında sizi muhteşem yemekler bekliyor.
Biraz da gece hayatından söz edeyim... En popüler gece mekanı No22 Riders. Burada kite yapanlar ve yapmayanlar hemen kendini belli ediyor. Kite yapmayanlar 'Madem bu sporu yapmayı beceremiyorum, o zaman hayatımın aşkını bulayım bari' diyerek mekan içinde çapkınlık turlarına çıkıyor. Bu sporu yapanlar ise cool'luklarından ödül vermeden rüzgarın durumunu tartışıyor.



RÜZGARIN ADI MEKAN OLDU
NO: 22'de müzik 24.00'te bitiyor. Bu sene Deli Mehmet adında bir mekan açılmış, herkes ikinci buluşmasını burada gerçekleştirip sohbet ediyor. Deli Mehmet mekan sahibinin ismi değil; rüzgarın adı. İçecekler burada numarayla satılıyor. Kısacası; kiteboard yapsanız da yapmasanız da Akyaka keşfedilmeye değer.


Bilge Öztürk, Akyaka'daki kiteboard okulunda bu spora gönül verenleri bir araya getiriyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 100 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar