4. Boğaziçi Film Festivali’nde bu etkinlikleri kaçırmayın

Sabah ve Daily Sabah'ın medya sponsoru olduğu 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, Slovenyalı yönetmen Ziga Virc'in 'Houston, Bir Sorunumuz Var!' filminin gösterimiyle başladı. Türkiye'nin yenilikçi festivallerinden 4....

Sabah ve Daily Sabah'ın medya sponsoru olduğu 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, Slovenyalı yönetmen Ziga Virc'in 'Houston, Bir Sorunumuz Var!' filminin gösterimiyle başladı. Türkiye'nin yenilikçi festivallerinden 4. Uluslarararası Boğaziçi Film Festivali'nin etkinlik programı da dopdolu! Merakla beklediğim etkinliklerin başında; senaristlerin el kitabı olarak bilinen 'Story' kitabının yazarı Robert McKee'nin semineri var. McKee, üç gün boyunca 'TV Dizisi', 'Komedi' ve 'Love Story' başlıkları altında konuşacak. McKee, 1984'ten beri 100 binin üzerinde öğrenciye ders veren, öğrencileri arasında 60 Oscar ödülü sahibi bulunan bir efsane. Gişe rekortmeni 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' serilerinin yönetmeni Peter Jackson ile 'Melekler ve Şeytanlar', 'Da Vinci Şifresi', TV serisi 'Fringe'in senaristi ve bütün dünyada çok ses getiren 'Paranormal Activity' serisinin yapımcısı Akiva Goldsman; McKee'nin öğrencileri arasında.

YÖNTEM'İN USTALIK SINIFI
Robert McKee'nin üç günlük seminer maratonunun yanı sıra festival boyunca alanında usta isimlerin atölyeleri, paneller ve söyleşiler de ücretsiz olarak katılımcılarını bekliyor. Deniz Akçay'dan senaryo atölyesi, Mustafa Preşeva'dan kurgu atölyesi, ödüllü oyuncu Sumru Yavrucuk'tan sessiz oyunculuk atölyesi gibi birçok seçkin atölye programı, genç ve meraklı sinemacıları bekliyor.
Ayrıca 'Senaryonuzu Neden Reddettik?', 'Türkiye'de ve Dünyada Belgesel ve Kısa Film Algısı' gibi paneller var. Bunların yanı sıra İbrahim Eren'in konuşmacı olarak katılacağı 'TRT ve Sinema Vizyonu' ve Selçuk Yöntem'in 'Bir Ustanın Gözünden Oyunculuk' başlıklı söyleşisi de kaçırılmamalı.
Meraklısına; Selçuk Yöntem'in ustalık sınıfı, 15 Kasım'da, 16.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışında neler oldu? 24 Mart 2024 | 19 Okunma Hayaller sınır tanımıyor 24 Mart 2024 | 41 Okunma Popcorn krizinden sonra otoparkta rüşvet iddiası 23 Mart 2024 | 43 Okunma Sanal gerçeklik gözlükleri, depresyondan çıkışın yeni yolu mu? 17 Mart 2024 | 36 Okunma Hayvan dostu belediyeler seçimlerde öncelikli tercih olmalı! 16 Mart 2024 | 19 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar