‘Ödülümü on gün önce ölen anneme ithaf ediyorum’

Gaziantep, sinema şehri olma yolunda ilk adımını tam dört yıl önce attı. Bu hafta Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından düzenlenen 4. Altın Baklava Film Festivali ise Gaziantep'in sinema şehri olmanın yanı...

Gaziantep, sinema şehri olma yolunda ilk adımını tam dört yıl önce attı.
Bu hafta Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından düzenlenen 4. Altın Baklava Film Festivali ise Gaziantep'in sinema şehri olmanın yanı sıra sinema dünyasına yeni yetenekler kazandırma konusunda da emin adımlarla ilerlediğini gösterdi. GÜNAYDIN'ın ana medya sponsoru olduğu festivale, film endüstrisinden birçok önemli isim katıldı.
Ayrıca atölye çalışmaları, söyleşiler, sergiler, klasik konserler düzenlendi. Sonuç gerçekten çok iyiydi, Gaziantep'e bu festival çok yakışmış.
İşte GÜNAYDIN'ın ana medya sponsoru olduğu festivalden akıllarda kalanlar:
- 4. Altın Baklava Film Festivali'nde Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin filmlerinin yanı sıra Kırgızistan ve Azerbaycan'dan da katılım oldu; tam 74 film yarıştı.
- 'Oyuncak Bebek' adlı filmi birinci seçilen Serdal Altun, ödülünü 10 gün önce kaybettiği annesine ithaf etti.
- Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, festivalle ilgili şunları söyledi: "Sinemayı, sadece estetik, görsel açıdan göze hitap eden bir kavram olarak yeterli görmemekteyiz.
Sinema, kitlelerle iletişim kurma aracı olarak kullanılabilen çok zengin ve etkili bir anlatım dilidir. Toplumu biçimlendirme adına güncel konuları gün yüzüne çıkaran, duygularımıza hitap eden ve özellikle yaşanmış hikayelerden beslenen sinema; kaynağını tam olarak hayattan aldığı için vazgeçilmez bir değerdir."
- Festival süresince Gaziantep'in en iyi yerlerinde yemek molaları verildi. İmam Çağdaş, Metanet, Tahmis Kahvesi, Bayazhan ve Hışvahan; muhteşemdi.
- Filmler hakkındaki genel görüşüm şu; öğrenciler hikayesi karamsar, ağır filmler çekmeyi tercih etmiş.

'YILMAZ GÜNEY OKULUMDU'
- Jüri Başkanı Nebahat Çehre'yle yapılan söyleşide, bir öğrenci "Yılmaz Güney'i bize anlatır mısınız?" diye sordu.
Çehre, bir hayli duygulanarak şöyle konuştu: "Yılmaz Güney, benim okulum oldu. İşin ciddiyetini, yaptığım işin bilincine varmayı, nasıl yapmam gerektiğini ondan öğrendim."

ÇEHRE DERECEYE GİREMEYENLERE MORAL VERDİ
Festivalin jüri başkanı olması vesilesiyle Nebahat Çehre'yle Gaziantep'te şahane iki gün geçirdik. Her gün çok yüksek bir enerjiyle karşıladı bizi. Ödüller verilirken "Dereceye giremeyenler üzülmesin, gelecekte uzun metrajlı filmlerinize ödüller veririz inşallah" diyerek onlara moral verdi. Çehre o kadar güzel şeyler anlatıyor ki; o konuşurken hiç susmasın istiyorsunuz. Kendisiyle en son havaalanında uçağa binmeden sohbet ettik. Jüri toplantısı sonrası alışverişe gittiğini ve kuru patlıcan aldığını söyledi. "Dolma mı yapacaksınız?" diye sordum, "Hayır, Adanalı bir arkadaşıma aldım. Benim evde kendi yaptığım turşularım, domates konservelerim var" diye yanıt verdi. Kendisine "Kışa hazırsınız yani" diye takıldım. Uçağa binmeden önce Çehre, uçakta midesi bulandığı için ilaç içti.

CÜNEYT ARKIN'DAN SÜRPRİZ VİDEO
- Festivalde Cüneyt Arkın ve Nebahat Çehre'nin beraber oynadıkları 'Kahreden Gençlik' filminden bir kesit gösterilerek nostaljik dakikalar yaşandı. Ardından Cüneyt Arkın'dan gelen sürpriz video büyük alkış aldı. Arkın, 17 yıldır araları bozuk olan Çehre'ye bu videoyla zeytin dalı uzatmış oldu. Arkın, Çehre'den "Nebahat, iyi oyunculuğunun yanı sıra çok iyi bir dosttu" diyerek övgü dolu sözler sarf etti.
- Festivalde ayrıca Avustralyalı aktör Reshad Strik, 'Ludwig von Sarajevo' adlı kısa film gösteriminin ardından öğrencilerle buluştu. Öğrenciler, oyuncunun en çok Türkiye'ye geliş hikayesini ve 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin çekimlerinde neler yaşadığını merak etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanal gerçeklik gözlükleri, depresyondan çıkışın yeni yolu mu? 17 Mart 2024 | 36 Okunma Hayvan dostu belediyeler seçimlerde öncelikli tercih olmalı! 16 Mart 2024 | 19 Okunma New York Post’un Oscar selfie’si batıl inancı 10 Mart 2024 | 54 Okunma Gururla yanlarındayız 10 Mart 2024 | 64 Okunma Kadınlar sadece 8 Mart’ta değil, 365 gün desteklenmeli 09 Mart 2024 | 40 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar