Altın Baklava Film Akademisi 4'üncü Üniversitelerarası Film Festivali başlıyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin düzenlediği Altın Baklava Film Akademisi 4'üncü Üniversitelerarası Film Festivali, sinemaseverleri Gaziantep'te buluşturacak. 14-15 Kasım'da gerçekleşecek festivale, Türkiye genelinden...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin düzenlediği Altın Baklava Film Akademisi 4'üncü Üniversitelerarası Film Festivali, sinemaseverleri Gaziantep'te buluşturacak.
14-15 Kasım'da gerçekleşecek festivale, Türkiye genelinden üniversite öğrencileri 286 filmle katılıyor.
Öğrencilerin; Kurmaca ve Belgesel kategorilerinde hazırladığı filmler, Nebahat Çehre başkanlığındaki jüri tarafından ödüllendirilecek.
Geçen yıl etkinlikleriyle konuşulan festival, bu sene yenilikleriyle ve Gaziantep'in sinema şehri olması yönündeki çalışmalarla konuşulacak.
Haluk Kalyoncu ile festivale dair merak edilenleri konuştuk...
- Altın Baklava Film Festivali'ni yapma fikri nasıl ortaya çıktı?
Üniversitemizin Radyo-TV ve Sinema bölümünde; film stüdyolarımız, greenbox ve on air birimlerimizde öğrencilerimize sinema eğitimleri veriliyor.
Öğrencilerimizin, özellikle kısa film dalında ortaya koydukları eserlerin kalitesini görünce, bu çalışmaların mutlaka bir yarışmaya, sergilemeye ve ödüllendirilmeye ihtiyacı olduğunu düşündük. Öğrencilerimizin eserlerini yarıştırıp bir jüri oluşturarak onları ödüllendirme kararımız üzerine Altın Baklava Film Akademisi'ni kurduk.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak bir film festivali düzenleyip bunu Türkiye geneline yaymak istedik. Birçok farklı üniversiteden başarılı eserleri gördükçe mutlu oluyoruz. Öğrencilerimizi sanat alanında desteklemek, yeteneklerini keşfetmek, bölge ve ülke sinemasına katkı sağlamak amacıyla Altın Baklava Film Festivali'ni geleneksel hale dönüştürdük.
- Bu festivali diğerlerinden ayıran nedir?
Öncelikle en büyük özelliği, yarışmaya sadece üniversite öğrencilerinin katılabilmesi. Festival, üniversite öğrencilerinin çektiği kısa filmleri kapsıyor.
Ülkemizin çeşitli yerlerinde düzenlenen film festivalleri bir yana; Altın Baklava Film Akademisi Üniversitelerarası Film Festivali, bölgenin ilk film festivali olma özelliğini taşıyor.
- Peki neden Altın Baklava?
Altın Portakal'dan esinlendik açıkçası...
Festivali, ulusal ve ileride uluslararası alana yayabilmek amacıyla bu adı verdik. Üniversitemiz Gaziantep'te ve bu kadim şehrimizin baklavası meşhur. Bu nedenle 'Asıl altın rengi olan baklavadır' dedik (Gülümseme)
- Festivalin dördüncü yılında bizi neler bekliyor?
Birbirinden ünlü isimlerin jüride yer alacağı festivalde, çeşitli film yapım atölyeleri gerçekleşecek.
Bu yıl ilk kez yurt dışında üniversite öğrenimi gören öğrenciler de festivale katılabilecek.

HEDEFİMİZ ULUSLARARASI BİR FESTİVAL YAPMAK
"Bu yıl ilk kez yurt dışından öğrenci filmleri festivalimize katıldı. Önümüzdeki yıllarda festivalimizin uluslararası düzeyde bilinirliğini artırmak için çalışmalara devam edeceğiz. Sadece ülke genelinde değil, uluslararası bir film festivali olmasını hedefliyoruz."

GAZİANTEP, SİNEMA KONUSUNDA DAHA ETKİN BİR HALE GELDİ
"GAZIANTEP, bulunduğu konum ve gelişmişlik düzeyiyle Türkiye'nin sayılı kentleri arasında yerini koruyor. Gaziantep; tarihi, kültürü, örf ve adetleriyle birçok uzun metraj filme ve diziye konu oldu. Altın Baklava Film Akademisi Üniversitelerarası Film Festivali ile Gaziantep'i sinema konusunda daha etkin hale getirdiğimizi düşünüyoruz. Ümit ediyoruz ki; ileride Gaziantep, sinemayla adından daha sık söz ettirecektir."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanal gerçeklik gözlükleri, depresyondan çıkışın yeni yolu mu? 17 Mart 2024 | 36 Okunma Hayvan dostu belediyeler seçimlerde öncelikli tercih olmalı! 16 Mart 2024 | 19 Okunma New York Post’un Oscar selfie’si batıl inancı 10 Mart 2024 | 54 Okunma Gururla yanlarındayız 10 Mart 2024 | 64 Okunma Kadınlar sadece 8 Mart’ta değil, 365 gün desteklenmeli 09 Mart 2024 | 40 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar