‘İyi oyun’u seyredenler geleceği görecek’

Son yıllarda adını sıklıkla duymaya başladığımız espor, tüm dünyayı ve Türkiye'yi kasıp kavurmaya devam ediyor. Özellikle Türkiye'de ilgi büyük. 2015 yılında Türkiye'nin ilk e-spor ligi...

Son yıllarda adını sıklıkla duymaya başladığımız espor, tüm dünyayı ve Türkiye'yi kasıp kavurmaya devam ediyor.
Özellikle Türkiye'de ilgi büyük. 2015 yılında Türkiye'nin ilk e-spor ligi olan Şampiyonlar Ligi kuruldu. Bu ligin Türkiye finalini yüz binlerce kişi izliyor.
Bazı üniversitelerde e-spor kulüpleri kurulurken, Türkiye'de 3 milyondan fazla 'League of Legends' oyuncusu bulunuyor.
Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi kulüplerin de e-spor takımları var. Taraftarlar, şimdi beyazperdede bu mücadelelerden birini izleyebilecek.
Dünyanın ilk e-spor temalı gençlik filmi 'İyi Oyun', 2 Kasım'da vizyona girecek.
Türkiye'nin en başarılı e-spor takımının kurucuları;
'Dağ', 'Börü' ve 'Evliya Çelebi' gibi kendi alanlarında ilk olan projelerin yapımcıları... Bu isimler, 'İyi Oyun' adlı bir film yapmak üzere bir araya geldi.
Doruk Acar, Hakan Baş ve Alper Çağlar'ın yapım şirketi Eludis, Kemal Çömelek ve Kerem Bürsin'in yapım şirketi Braveborn, Fikiron ve HER Yapım'ın ortak projesi 'İyi Oyun'; bir ilke imza atıyor.
Filmde; 'League of Legends' oynayan beş gencin Türkiye'de gerçekleşecek turnuvaya hazırlanma süreci anlatılıyor. Beş Benzemez ve Kozmos takımlarının rekabetini izleyeceğimiz film, aile ve dostluk temalarını da işliyor.
Mert Yazıcıoğlu, Afra Saraçoğlu, Orkun Işıtmak, Bahar Şahin, Yiğit Kirazcı, Hakan Kurtaş, Doğaç Yıldız, Tolga Canbeyli, Bada Oh Deniz ve konuk oyuncu olarak Kerem Bürsin'in rol aldığı filmin senaryosu Emre Sirel'in imzasını taşıyor. Yönetmen koltuğunda ise son olarak Netflix'in ilk Türk dizisi 'Hakan: Muhafız'ın yönetmenlerinden Umut Aral oturuyor. Projeyi, Umut Aral ve Mert Yazıcıoğlu'ndan dinlemeye ne dersiniz...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanal gerçeklik gözlükleri, depresyondan çıkışın yeni yolu mu? 17 Mart 2024 | 36 Okunma Hayvan dostu belediyeler seçimlerde öncelikli tercih olmalı! 16 Mart 2024 | 19 Okunma New York Post’un Oscar selfie’si batıl inancı 10 Mart 2024 | 54 Okunma Gururla yanlarındayız 10 Mart 2024 | 64 Okunma Kadınlar sadece 8 Mart’ta değil, 365 gün desteklenmeli 09 Mart 2024 | 40 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar