Peri bacalarında hiç durmayan müzık

İnsanlara yeni serüvenler sunmak ve yeni deneyimler yaşatmak için yola çıkan Cappadox festivali; peri bacalarının ortasında sınırsız müzik, gündoğumu yürüyüşleri, günbatımı konserleri...

İnsanlara yeni serüvenler sunmak ve yeni deneyimler yaşatmak için yola çıkan Cappadox festivali; peri bacalarının ortasında sınırsız müzik, gündoğumu yürüyüşleri, günbatımı konserleri, tadımlar, trekking, bisiklet rotaları ve çağdaş sanat programıyla bu yıl da festival denince akla gelen her şeyi bir araya getirdi. Tabii ki her festivalin en büyük konu başlıklarından biri müziktir ama Cappadox, bundan çok daha fazlasını sunuyor. Etkinlik sayısı, bu yıl daha da artarak 141'e ulaşmış. Festival serüvenimiz, dinlemeye doyamayamadığımız caz efsanesi Mulatu Astatke konseriyle başlıyor. Astatke'nin, ilerleyen yaşına rağmen sahnede sergilediği performans, hepimize inanılmaz bir enerji veriyor. Üzerine bir de yağmur yağınca konserin coşkusu daha da artıyor. Volkswagen'in ana sponsorluğunda düzenlenen festivalde bir ilk de yaşandı. Marka, festival kapsamında düzenlediği gezilerle yeni Touareg modelini tanıttı. Festival ziyaretçileri, gurme tadım etkinliklerine bu araçlarla gitti. Festivalin sessizlik temasına uygun, sessiz bir SUV deneyimi yaşadık. Yeni Touareg, standart donanımlarıyla bir SUV'dan beklenenin çok daha fazlasını veriyor. Kapadokya'nın engebeli yollarına göre aracın yerden yüksekliğini ayarlıyoruz ve başlıyoruz peri bacalarının arasında gezinmeye. Yeni bir dönem başlamış gerçekten; siz araca değil, araç size uyum sağlıyor. Şimdi bu yeni SUV'un kadınları çok mutlu edecek özelliğini açıklıyorum: Artık trafikte; sürüş asistanı, ön bölge trafik uyarı sistemi şerit takip asistanı, şerit değiştirme asistanı, park etme veya manevra sırasında destek park asistanı ve acil durum asistanı gibi yardımcılarınız var. Her konuda sürüşe destek olan asistanları gören kadınlar, eşlerine 'Beni şu araba kadar bile düşünmüyorsun' diyebilir. Ayrıca aracın iç donanımını tarzınıza uygun seçebiliyorsunuz. Yeni Touareg, festival sonrası 157 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

FESTİVALDEN NOTLAR

VENEDİK BİENALİ'NDEN ÖNCE KAPADOKYA'DA: Cappadox bittikten sonra, 9 Temmuz'a kadar ücretsiz devam edecek Ortahisar- Balkan Deresi Vadisi'ndeki çağdaş sanat programı, sanatseverlerden tam not aldı. Önümüzdeki yıl Venedik Bienali Türkiye Pavyonu'nda göreceğimiz, İnci Eviner ve Ali Kazma'nın işlerini de ilk kez burada keşfedebilirsiniz.

MERCAN DEDE İLE GÜN DOĞUMU: Kızıl Vadi'nin nefes kesen doğasında, günün ilk ışıkları arasından süzülen balonlar ve fonda Mercan Dede'nin huzur dolu müziği çok etkileyiciydi.
Festivalin en güzel anısı ise, bizi Argos bağlarında misafir eden, saatlerce sohbet ettiğim Gökşin Ilıcalı'nın, Mercan Dede'nin abisi olduğunu öğrenmemdi.
Kapadokya'nın gözde ve ödüllü butik oteli Argos in Cappadocia'nın kurucu ortağı Gökşin Ilıcalı, köyü 1996'da keşfetmiş.
Yatırım yapmaya karar verip restorasyona başlamış.
Sonrasında da Doğuş Holding ile ortak olmuş.

DUMAN: Festival kapanışında Türkiye'nin önde gelen ve çok sevilen rock grubu Duman, festival merkezi olan Uçhisar meydanında tüm halk için ve çevre illerden ziyaretçileri de ağırlayan ücretsiz bir konser verdi.

BİRSEN TEZER: Konserinde; güçlü sesi, eğlenceli karakteri ve başarılı orkestrası ile hem kendi şarkılarına, hem de Yıldız Tilbe gibi isimlerin unutulmaz şarkılarına yer verdi.

KALBEN: Sahnede anlattığı iç ısıtan samimi hikayelerle çok tatlı ama yeni albümündeki şarkıları söylemesiyle festivalseverlerden bir o kadar uzaktı.
Zira herkes, Kalben'in sevilen ve bilinen şarkılarını söylemeye hazırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 153 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Bodrum’da susuz kabristan ziyaretleri 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Tutulmayı izlemek için 30 saat uçakta vakit geçirir misiniz? 07 Nisan 2024 | 45 Okunma Gişe manipülasyonu tartışması Kore’den sonra Türkiye’de 06 Nisan 2024 | 73 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar