Kaynarca köpeği seslendirdi Ünlüoğlu Huysuz İhtıyarı oynadı

'Nerede o eski Yeşilçam filmleri?' diyenler hazır olun. 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinin de yönetmeni olan Onur Tan'dan Yeşilçam tadında sımsıcak bir film vizyon için gün sayıyor. 18 Mayıs'ta...

'Nerede o eski Yeşilçam filmleri?' diyenler hazır olun. 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinin de yönetmeni olan Onur Tan'dan Yeşilçam tadında sımsıcak bir film vizyon için gün sayıyor.
18 Mayıs'ta seyirciyle buluşacak olan 'Bal Kaymak'; küçük kız çocuğu 'Bade'nin, dünyanın en iyi balını üreten aksi dedesi ve dünyanın en iyi kaymağını yapan küskün ninesi arasında kalmasının umut dolu hikayesini anlatıyor.
'Bal Kaymak'ı diğer filmlerden ayıran nokta; tüm aile izleyebileceğiniz, küfürsüz, samimi bir film olması. 'Eşkıya' oyuncusu Tarık Ünlüoğlu'nun canlandırdığı huysuz ihtiyar 'Adem' karakteri; başta acımasız, sevgisiz bir dedeyken iyi kalpli, koruyucu, bir pamuk dedeye dönüşüyor.
Filmin büyük bir ustalıkla çekilmiş görüntüleri, verdiği mesajlar ve hikayedeki dönüşüm süreci, 'Oh be uzun zamandır beklediğimiz güzel bir film izledik sonunda' dedirtiyor.

ÖMER ROLÜ KAPTI!
Filmde Tarık Ünlüoğlu'nun karakter dönüşümü ve yüksek performansı büyük övgüyü hak ediyor.
Çocuk oyuncularla uyumu, küskün nineyle didişmesi, filmin temposunu daha da yükseltiyor. Filmin başındaki, yeri geldiğinde köpekle bile kavga eden huysuz ihtiyar öyle gerçekçi ki; Ünlüoğlu adeta döktürmüş.
Bu arada filmdeki köpeğin sesi tanıdık gelebilir; yine 'Eşkıya' ekibinden Oktay Kaynarca'nın sesi film boyunca bize eşlik ediyor.
Filmin hikayesi ajitasyona müsait olmasına rağmen Onur Tan, hiçbir şekilde seyircinin duygusunun sömürülmesine izin vermemiş. Hatta çocuk oyunculardan Beren Gökyıldız, bir sahnede "Ben burada ağlamak istiyorum, gözlerim doluyor" demiş, Tan buna izin vermemiş. Bu arada filmdeki çocuk oyuncuların performansları da takdire şayan. Filmi izlerken Beren Gökyıldız ve Onur Tan'ın oğlu Ömer Tan'ın, geleceğin en iyi oyuncuları olacaklarını ve birçok ödül toplayacaklarını hissediyorsunuz.
Onur Tan'ın oğlunun filmde yer alm

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 138 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Bodrum’da susuz kabristan ziyaretleri 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Tutulmayı izlemek için 30 saat uçakta vakit geçirir misiniz? 07 Nisan 2024 | 45 Okunma Gişe manipülasyonu tartışması Kore’den sonra Türkiye’de 06 Nisan 2024 | 72 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar