‘Kadının olmadığı bir demokrasi savaşı başarıya ulaşamaz!’

Zordur kadın olmak bu ülkede... Bir yandan hayatın her alanında mücadele etmeye çalışırken diğer yandan 'Elinin hamuruyla işime karışma' diyen zihniyetlerle başa çıkmak zorunda kalırsınız. Ne mutlu...

Zordur kadın olmak bu ülkede... Bir yandan hayatın her alanında mücadele etmeye çalışırken diğer yandan 'Elinin hamuruyla işime karışma' diyen zihniyetlerle başa çıkmak zorunda kalırsınız. Ne mutlu ki bu zihniyete Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni'yle karşı çıkıyor.
Türkiye'nin 2023'de dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer alması hedefini gerçekleştirebilmesi için kadınların işgücüne katılım oranının yüzde 50'nin üzerine çıkarılması şart.
Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödülleri gibi kadınları düşünen etkinlikler çoğaldıkça; hem kadınların iş gücüne katılımı, hem de ilham kaynağı olabilecek hikayeler artacaktır.
Böylesine anlamlı ve değerli bir projeyi hayata geçirdikleri için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, teşekkür ve tebriği hak ediyor.
Proje kapsamında; Türkiye'nin en başarılı kadınlarından Güler Sabancı'nın jüri başkanı olduğu kurul, 200'ün üzerinde yapılan başvuruyu inceleyerek en başarılı kadınları ödüllendirdi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, şunları söyledi:
"Kadınların var olmadığı bir demokrasi mücadelesi başarıya ulaşamaz. Bugün burada, dalgalara, fırtınalara direnerek başarı elde eden çok sayıda kadın görüyorum.
Özellikle erkek egemen sektörlerde kadın varlığı son derece kıymetlidir. 'Kadınlar yapamaz' denilen alanlarda cesaretiniz, dirayetiniz ile varlık gösterdiniz.
Türkiye'ye enerji verdiniz. Hepinizi kutluyorum." Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise yaptığı konuşmada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak bu günün, cinsiyet adaletsizliğine son verecek bir başlangıç olması temennisinde bulundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Bodrum’da susuz kabristan ziyaretleri 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Tutulmayı izlemek için 30 saat uçakta vakit geçirir misiniz? 07 Nisan 2024 | 45 Okunma Gişe manipülasyonu tartışması Kore’den sonra Türkiye’de 06 Nisan 2024 | 73 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar