Yeşil sahanın yıldızları sanat tutkunu çıktı

Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısı sevilir; bir de üzerine sanata ilgisi varsa, sevmenin ötesinde ona hayranlık duyulur. Zaman zaman 'Futbolcular kendilerini geliştirmiyor' dense de, hepsinin gerçekten öyle olduğunu sanmayın. Futbol...

Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısı sevilir; bir de üzerine sanata ilgisi varsa, sevmenin ötesinde ona hayranlık duyulur. Zaman zaman 'Futbolcular kendilerini geliştirmiyor' dense de, hepsinin gerçekten öyle olduğunu sanmayın. Futbol dünyası; sert eleştirilere en çok rastlanan alanlardan biri. Hele ki popüler oyuncular, bazen öyle ağır eleştirilir ve yerlere vurulur ki... Yeri gelir kültürsüz olarak gösterilirler, yeri gelir gece hayatından başka bir şey bilmiyorlarmış gibi...
Futbol; bir meydan okuma ve mücadele alanı olarak görülse de, aslında futbol bir sanattır, futbolcu da sanatçının ta kendisidir.
Bir heykeltıraş, nasıl eserini incelikle yontuyorsa, futbolcu da yeşil sahada yeteneğini öyle sergiliyor. Futbolcular neden kültürsüz olsun ki? Neden sanatı takip etmesinler? Son dönemde birçok ünlü futbolcu, sanat merakıyla öne çıkıyor.
Ben de geniş kitlelere örnek olan yeşil sahaların yıldızlarının sanat tutkusunu araştırdım. Sanata ne kadar yatırım yapıyorlar? En çok hangi sanatçıları takip ediyorlar? İşte sanatsever futbol yıldızları...

VOLKAN DEMİREL (FENERBAHÇE) - TİGRAN'DAN 100 BİN $'LIK TABLO
Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel, müzayede ve sergileri düzenli olarak takip eden isimlerden... Bunda eşi Zeynep Demirel'in katkısı büyük. Demirel Ailesi'nin evinde birçok sanat eseri bulunuyor. Evlerinin antresinde Devrim Erbil imzalı harika bir eser yer alıyor. Devrim Erbil, Türk resim sanatında soyut anlatımın en güçlü temsilcilerinden biri. Onun çalışmalarında, mavi rengin ve çizginin yoğunluğu hemen göze çarpıyor. Demireller'in evindeki tablo da mavi renkte. Geleneksel Türk ve Doğu sanatları ile Batı resim geleneğini ustaca harmanlayan sanatçının resimlerinde İstanbul özel bir yer tutuyor. Demirel Ailesi'nin evlerinin salonunda Ali Elmacı'ya ait üç tablo ile bir heykel de bulunuyor. Türk sanatseverlerin son dönemde yakından takip ettiği isimlerin başında gelen Ermeni sanatçı Tigran Tsitoghdzyan'ın 100 bin dolar değerindeki yağlı boya tablosu da, evin en güzel duvarında yer alıyor.

MESUT ÖZİL (ARSENAL) - KOLEKSİYONERLERİN PEŞİNDE OLDUĞU TABLO ONUN EVİNDE!
Arsenal'de forma giyen yıldız futbolcu Mesut Özil'in Londra'daki dillere destan evinde harika sanat eserleri var. Sanata olan ilgisini her fırsatta dile getiren ünlü futbolcu, Gökhan Gönül gibi Osmanlı eserlerine ilgi duyuyor. Özil'in içinde sinema salonu da yer alan evinde iki Osmanlı eseri yer alıyor. Evinin antresini, III. Selim'in tablosu süslüyor. Bu tablo; birçok koleksiyonerin beğendiği ve peşinde olduğu bir esermiş. Rövaşatanın büyüğünü evindeki sanat eserleriyle yapan Özil'e sanatla kalmasını diliyoruz.

BURAK YILMAZ (TRABZONSPOR) - 'SANAT İNSAN RUHUNA İYİ GELİYOR'
Trabzonspor'un golcü futbolcusu Burak Yılmaz'ın sanatsever yönü pek bilinmiyor. Ancak ünlü futbolcu, kültür zenginliğimizin farkında olmamız gerektiğini ve sanatın insan ruhuna iyi geldiğini söylüyor. Geleneksel sanatların geçmişten günümüze köprü görevi gördüğüne inanan Yılmaz, en çok minyatür sanatının anlatım dilini seviyor. Ünlü futbolcunun evinde Mimsanat Akademisi sanatçılarından Nilgün Gencer'e ait İstanbul ve Trabzon minyatürü yer alıyor. Zengin minyatür koleksiyonunun yanı sıra çağdaş sanata da ilgi duyan Burak Yılmaz, genç sanatçı Dilahan Doğan'ın eserlerine de evinde yer veriyor.

GÖKHAN GÖNÜL (BEŞİKTAŞ) - 'İSMAİL ACAR'IN ESERLERİNDE HUZUR BULUYORUM'
Beşiktaşlı Gökhan Gönül, tam bir resim tutkunu... Gönül'ün takip ettiği sanatçıların başında İsmail Acar yer alıyor. Gönül'ün evinde Acar'ın beş eseri bulunuyor. Ünlü futbolcu, Acar'ın eserlerinin çok derinlikli olduğunu, onun tablolarında güzellik ve huzur bulduğunu söylüyor. Ünlü futbolcu, Osmanlı eserlerine ilgi duyuyor; özellikle evindeki Fatih Sultan Mehmet ve Kız Kulesi tablolarını çok seviyor. İsmail Acar, sergi gelirinin bir kısmını yardım kuruluşlarına bağışlıyor. Böylece Gönül de yardımda bulunmuş oluyor ve alkışı hak ediyor. Jenerasyonunun öncü isimlerinden İsmail Acar; eserleriyle Doğu ile Batı'yı birleştirirken, çocukluğunun geçtiği Anadolu'nun ve yaşadığı İstanbul'un geçmişini çağdaş bir yorumla işliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanal gerçeklik gözlükleri, depresyondan çıkışın yeni yolu mu? 17 Mart 2024 | 36 Okunma Hayvan dostu belediyeler seçimlerde öncelikli tercih olmalı! 16 Mart 2024 | 19 Okunma New York Post’un Oscar selfie’si batıl inancı 10 Mart 2024 | 54 Okunma Gururla yanlarındayız 10 Mart 2024 | 64 Okunma Kadınlar sadece 8 Mart’ta değil, 365 gün desteklenmeli 09 Mart 2024 | 40 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar