Diyet bozduran filmler festivali

Beyazperdenin en efsane ikilisi ne Jim Carrey-Jeff Daniels, ne de Mel Gibson-Danny Glover. Artık efsane ikili; yemek ve sinema. Tadı damağınızda kalacak film ve yemeklerin olduğu etkinliklerin en yenisini geçtiğimiz günlerde 20. Randevu...

Beyazperdenin en efsane ikilisi ne Jim Carrey-Jeff Daniels, ne de Mel Gibson-Danny Glover.
Artık efsane ikili; yemek ve sinema.
Tadı damağınızda kalacak film ve yemeklerin olduğu etkinliklerin en yenisini geçtiğimiz günlerde 20.
Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali gerçekleştirdi.
Genç yaşına rağmen gastronomi dünyasının en iyileri arasında yer alan Danimarkalı parlak yetenek Wassim Hallal; Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı'nın (TÜRSAK), Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirdiği 20.
Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali'nin Gastronomi Randevusu etkinliği için Türkiye'ye geldi. Etkinlik kapsamında Soho House İstanbul'un sinema salonunda 'Michelin Yıldızları:
Mutfaktan Hikayeler' filmi gösterildi. Gösterim sonrası, filmin yönetmeni Rasmus Dinesen ve yapımcısı Jesper Jarl Becker'ın katıldığı bir söyleşi yapıldı. Söyleşiden sonra Wassim Hallal'ın bizler için hazırladığı eşsiz mönüyü tattık. Masanın başında 'Sofra Sırları' filmiyle adından söz ettiren yönetmen Ümit Ünal oturuyordu.
Hem yemek, hem sinema konuşmak herkesin çok hoşuna gitmişti.
Sofrada, son dönemde tüm dünyada sinema ve yemek ikilisinin çok dikkat çekmesinden bahsedildi. TÜRSAK Başkanı Fehmi Yaşar ve eşi Melike Yaşar, bu etkinlik için de ciddi bir katılım talebinin olduğunu söylediler.
Yapımcı Jesper Jarl Becker, filmlerdeki yemeklerin unutulmadığını, her zaman akıllarda kaldığını ekledi.
Gastronomi Randevusu'nun bu güzel etkinliğinden yola çıkarak ben de aklımda kalan en güzel yemekli filmleri sizler için derledim:
'Julie&Julia': Diyet bozduracak filmlerin başında Meryl Streep'in ünlü kadın aşçı 'Julia Child'ı canlandırdığı bu film geliyor. İki kadının gerçek hikayelerinin anlatıldığı filmde; televizyonda yemek programı sunan 'Julia', sırf eşine güzel yemekler yapmak için Cordon Bleu'ya gider ve ünlü bir aşçı olur. New York'ta yaşayan ve iş hayatının rutininden çok sıkılan 'Julie' ise bir yemek blog'u açmaya karar verir. 'Julia'nın büyük hayranı olan 'Julie', onun kitabında yer alan 524 yemek tarifini bir yıl içinde yapmaya karar verir.

MAKARNA TARİFİ
'The Godfather': Serinin ilk filminde yer alan unutulmayacak sahnelerden biri de, Sicilya usulü domates sosu tarifi verilen bölümdür. 'Baba'nın adamları bir evde saklanırken, aralarından 'Peter Clemenza' büyük bir soğukkanlılıkla aşçı önlüğünü takar ve makarna hazırlamaya başlar. Yanına 'Baba'nın küçük oğlu 'Michael'i çağıran 'Peter', ona bu özel sosun tarifini verir.
'Marie Antoinette': Film, makaronlu ve pastalı sahneleriyle bugüne kadar birçok kişinin diyetinin bozulmasına sebep olmuştur herhalde.
Film, özellikle pastane ürünlerine karşı ayrı bir zaafı olanları can evinden vuruyor. 'Marie Antoinette'de;
'Louis' ile mutsuz bir evliliği olan Avusturya düşesi 'Marie Antoinette'in, mutluluğu pastalarda araması konu ediliyor. Fransa'nın ekonomik olarak kötü bir dönemde olmasından etkilenmeden yaşayan Marie Antoinette'in "Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" sözü, halk arasında isyan yaratıyor.
'Soul Kitchen': Fatih Akın imzanı 'Soul Kitchen'da; restoranında sunduğu özensiz ve ucuz yemeklerden para kazanamadığı için başı derde giren 'Zinos'un, star bir aşçıyı işe alarak nasıl yeni bir müşteri kitlesine kavuştuğu son derece esprili bir dille anlatılıyor. Filmde yapılan yemekler; film bitmeden iki paket cips, bir paket frigo bitirme garantisi veriyor, o yüzden dikkat.
'Sofra Sırları': Film, mükemmel bir ev hanımı, mükemmel bir aşçı ve aynı zamanda seri katil olan 'Neslihan'ın hikayesini anlatıyor.
Yapımda yemeklerin yanı sıra Demet Evgar'ın oyunculuğu da görülmeye değer.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Bodrum’da susuz kabristan ziyaretleri 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Tutulmayı izlemek için 30 saat uçakta vakit geçirir misiniz? 07 Nisan 2024 | 45 Okunma Gişe manipülasyonu tartışması Kore’den sonra Türkiye’de 06 Nisan 2024 | 73 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar