Üç gün beklenen leopar serginin ilk gününde satıldı

Etrafınızda güzellikler bulmak için öncelikle etrafınıza güzellikleri yaymanız gerekir. Bunun en güzel hali ise bir çocuğu sevindirmekle başlar. Başarılı oyuncu Engin Altan Düzyatan; bir değil...

Etrafınızda güzellikler bulmak için öncelikle etrafınıza güzellikleri yaymanız gerekir. Bunun en güzel hali ise bir çocuğu sevindirmekle başlar.
Başarılı oyuncu Engin Altan Düzyatan; bir değil birçok Afrikalı çocuğun yüzünü güldürecek, onları yaşatacak örnek bir projeye imza attı. Tatil için Afrika'ya giden oyuncu, orada halkın yüzde 53'ünün temiz suya ulaşamadığını ve 10 çocuktan üçünün kirli su kaynaklı hastalıklardan dolayı yaşamını yitirdiğini öğrenince, bu duruma kayıtsız kalmayıp müthiş bir iyilik hareketi başlattı. Düzyatan;
12 gün kaldığı Kenya'da vahşi hayvanların, yiyecek ve su bulmak için çıktıkları göç yolculuğunu fotoğrafladı. Düzyatan, toplam 52 fotoğraftan oluşan sergisini, geçtiğimiz günlerde Zorlu PSM'de açtı. Serginin ilk gününde fotoğrafların yüzde 85'i satıldı.

VAHŞİ DOĞADA KAMP
Sergide en ilgi gören fotoğraflardan biri leoparlar oldu. Düzyatan, bu leoparların çekimiyle epey uğraşmış, hatta onları çekebilmek için üç gün beklemiş ve üçüncü günün sonunda en iyi hallerini yakalayıp deklanşöre basmış.
Fotoğrafların kolay çekildiği düşünülmesin;
Engin Altan, Masai Mara'da doğanın ortasında kampta kalmış, üstelik herhangi bir güvenlik, elektrik, telefon vs. olmadan. Leopar ve su aygırları sesleri ile uyumuş. Zaten kıtada saat 18.00'den sonra herhangi bir ışık yok.
Leopar fotoğraflarından alan isimlerden birinin de Düzyatan'ın komşusu olan işadamı Murat Tarman olduğunu öğrendim. Engin Altan'ın bu yolculuğunun hikayesi, muhteşem görüntülerin yer aldığı bir belgesel olarak izleyicisiyle buluşmayı bekliyor. En sevindirici haber ise bu iyilik projesinin devam edecek olması. Sırada imparator penguenler varmış; merakla bekliyoruz. Afrikalı çocukların güven, huzur ve mutluluk içerisinde aileleri ile birlikte çocuk olmaya, çocukça mutlu yaşamaya ve en önemlisi hak ettikleri geleceğe, suya ihtiyaçları var. İyi ki onları düşünen Engin Altan Düzyatan abileri var ve dilerim onun gibi niceleri çıkar ve herkes bu çocukların dünyasına tanık olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 100 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar