Bollywood ile Türkiye’nin midwood’u buluştu

Hindistan her yıl Hollywood'un iki katı film üreten bir ülke. Dünyada yılda en çok filmin yapıldığı merkez olan Bollywood yapımlarından bir kısmının Türkiye'de çekilmesi hedefiyle girişimler...

Hindistan her yıl Hollywood'un iki katı film üreten bir ülke. Dünyada yılda en çok filmin yapıldığı merkez olan Bollywood yapımlarından bir kısmının Türkiye'de çekilmesi hedefiyle girişimler başlatıldı.
"Büyükçekmece'den bir dünya markası çıkarıyoruz" diyen Midwood Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San, geçtiğimiz günlerde Hindistan sinema sektörünün 16 önemli yapımcı ve yönetmenini, Avrupa'nın en büyük film platosu olması hedeflenen Midwood'da ağırladı.
Hintli sinemacılar; içinde 21 stüdyo, 17 açık set alanı ve 50 çekimi aynı anda yapabilecek alt yapıyı barındıran Midwood'u dinlerken 'Karayip Korsanları' filminin bazı sahnelerinin yükseklikten dolayı uçak hangarında çekildiğini ama Midwood'ta bu çekimlerin rahatlıkla gerçekleşebileceğini öğrenince oldukça etkilendi.
"Kültürümüzü paylaşmaya hazırız" diyen Bollywoodlular'ı asıl mutlu eden konu ise yeni sinema kanuna göre Türkiye'de çekecekleri film için harcayacakları paranın yüzde 30'unu geri alabilecek olmaları oldu; o an alkış sesleri yükseldi. Hindistan'da günde ortalama üç film çekiliyor. Midwood'un amacı bu 300 filmin yüzde 10'unun çekimini Türkiye'de çekimini sağlamak.
Gelen konuklardan Shashi Ranjan, Midwood'un detaylarını öğrendikten sonra projeye duyduğu heyecanın daha da arttığını belirterek, yapımcılığını üstlendiği bir filmin Midwood'ta çekilecek ilk filmler arasında yer almasını çok istediğini söyledi.
Ahmet San, "Sektör üretmeye hazır. İnanılmaz bir istek var. Ama sokaklar dar, yollar engebeli. Kimse o dar sokaklara girmeyi beceremediği için üretim çok sınırlı.
Onun için biz 21 stüdyo, 17 açık set alanı ve diğer alanlarla 50 çekimi aynı anda yapabilecek alt yapı, üst yapı, ekip, ekipman ile bu projeye soyunduk" dedi.

ORTAK YAPIMLAR
Hintli sinemacılar sohbet esnasında "Bu plato insana gel filmini bitir çık git diyor" dedi. Eee madem mesajı aldınız, bize de 'Sizi bekliyoruz' demek düşüyor.
Türk ortak yapımlara da açık olduğunu söyleyen Hintliler, Bollywood-Türk ortak yapımlarına açık olmamızın sinyalini verdi. Şimdi bize, Midwood'un tamamlanmasını beklemek kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 100 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar