Akyaka’da uçurtmamı vurmasınlar!

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı gizli bir cennet olan Akyaka, geçtiğimiz hafta sonu, bu yıl Türkiye'deki 50'nci yılını kutlayan Mercedes-Benz Türk'ün, Kite- Mercedes by Bilge Öztürk Kiteboard Okulu'ndaki özel bir...

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı gizli bir cennet olan Akyaka, geçtiğimiz hafta sonu, bu yıl Türkiye'deki 50'nci yılını kutlayan Mercedes-Benz Türk'ün, Kite- Mercedes by Bilge Öztürk Kiteboard Okulu'ndaki özel bir etkinliğine evsahipliği yaptı. KiteMercedes Weekend etkinliği, bu sene de pek çok kiteboard sporcusunu ağırladı. Dünyanın önce gelen kiteboard sporcularından biri olan Youri Zoon, düzenlediği workshop'ta herkesi kendisine hayran bıraktı.
Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Ürün Yönetimi Müdürü Engin Bilgün, etkinlikle ilgili şunları söyledi: "Ana hedefimiz; Türkiye olarak sahip olduğumuz bu doğa harikası Akyaka'yı iyi değerlendirerek, gençlerimizin kendilerindeki potansiyeli keşfetmelerini sağlamak, bu alanda yeni milli sporcular olarak yetiştirilmesine destek olmak."
Ne mutlu ki böyle vizyonlu bakış açılarına sahip insanlar var.
Son günlerde Akyaka'nın gündeminde tatsız bir olay var. Burada kiteboard yapmak için yan yana iki koy bulunuyor. Biri acemilerin spor yaptığı, diğeri ise daha profesyonellerin kaydığı bir koy. Geçtiğimiz günlerde Akyaka'nın yerli halkından biri; silahını çıkartıp profesyonel sporcuların uçurtma kayaklarına ateş açmış. Sebebi; sporcular yüzünden o koyda yüzememesiymiş. Birincisi: o sporcular orada olmasa da, Akyaka kite alanı yüzmek için müsait bir deniz değil çünkü çok sığ. İkincisi; korkudan o tarafta sporunu yapan artık kalmadı, mutlu musun bey amca? Böyle rezalet olabilir mi? Bu sporcular sahipsiz mi? Bu güzel sporu bitirmek için uğraşmayın! Bu sporcular sayesinde Akyaka'ya birçok insan geldi, bu spor sayesinde buralar değerlendi. Ey Akyakalı; sen kızıyorsun ama senin toprakların bu sporcular sayesinde değerlendi. Ne mutlu bize ki birçok milli sporcu burada yetişiyor. Ben gazetelerin üçüncü sayfalarında sporcu arkadaşlarımın haberlerini okumak istemiyorum. Uçurtmama ateş açtırma! Ula Belediyesi, jandarma, valilik, harekete geç!



HEYKEL TARTIŞMASI
Son günlerde Akyaka'nın gündeminde başka bir olay daha var. O da Akyaka'nın girişindeki kiteboard yapan adam heykeli. Heykelin kalkması için imza toplanıyor çünkü heykel, yörenin halkı ve ziyaretçiler tarafından oldukça başarısız bulunuyor. Heykelle ilgili 'Hiçbir şekilde kiteboard yapan birini yansıtmıyor', 'Ölçüleri hatalı', 'Öyle mi durulur, kayılır?' gibi eleştiriler var. Birkaç sanatçıyı tenzih ederim tabii ki ama maalesef biz heykel işini bir türlü beceremiyoruz. Bu olaydan sonra bu durumu iyice kabullendim.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 100 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar