Türk gençleri Avrupa’nın efsane festivalinde evlendirdik

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat deniyor. Geçmişi değiştiremezsin, silemezsin belki ama geleceği yönlendirebilirsin. Bırak başkalarının yaptıklarıyla ilgilenmeyi, sadece kendi mutlu geleceğin için...

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat deniyor. Geçmişi değiştiremezsin, silemezsin belki ama geleceği yönlendirebilirsin.
Bırak başkalarının yaptıklarıyla ilgilenmeyi, sadece kendi mutlu geleceğin için özgürce eğlenmeye bak! Bu düşüncelerle; bir hafta boyunca tek kaygısı eğlenmek olan insanlarla beraber, 1993'ten bu yana Budapeşte'de gerçekleşen, Avrupa'nın en büyük kültür, sanat ve müzik festivallerinden biri olan Sziget Festivali'ne doğru yola çıktım. Her yıl 500 bini aşkın kişiyi ağırlayan festival;
60'tan fazla sahnesi, binden fazla sergilenen performanslarıyla, 7/24 eğlence vâdediyor.
Festivalde, onlarca seçenek arasından hangisine gideceğini şaşırıp o sahneden bu sahneye koşturuyorsunuz.
'Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa' sloganıyla Mayıs 2011'de hayata geçirilen Vodafone FreeZone, gençlerin eğlence beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Bu kez de sekiz FreeZone'lu genci Sziget Festivali'ne götürdü. Bu gençler, yedi gün boyunca VIP çadır alanında kamp yaparak festivalin ötesinde unutulmaz anlar yaşadı. Gençler, çadırda konaklamanın mutlaka yaşanması gereken bir deneyim olduğunu söyledi.

EVLİLİK ÇADIRI
Sziget'te dinlenmek için farklı konseptlerde çok fazla alan var. Örneğin; Sziget sirki. Cirque du Sziget, festivalin unutulmazları arasında.
İlginç etkinliklerden biri olan evlilik çadırı da festivalciler tarafından büyük ilgi görüyor.
Vodafone Freezone'cu gençlerden İpek Demirtaş ve Hakan İşler, festivalden sekiz gün sonra evlenecek. Sevgililer, festival alanında böyle bir etkinlik olunca bir Sziget evliliği gerçekleştirdi. Biri 29, diğeri 25 yaşında olan çift, festivalden dönünce Türkiye'de düğün yapıp takılan altınlarla dünya turuna çıkmayı planlıyor.
İkili, İpekhakanyolda adında bir blog açarak tüm detayları paylaşacaklar; bu hayat dolu cesur gençleri takip edin derim.Festivalde renkli görüntülere sahne olan etkinliklerden biri de balon ve renk partisiydi.
Gençlerin tek derdi; telefonlarının çekim yaparken boyanmamasıydı.
Dilerim hayattaki tek derdiniz böyle basit ama eğlenceli şeyler olur. Before I Die duvarı ise ölmeden önce yapmak istediğiniz şeyleri yazabileceğiniz, ama daha da keyiflisi, yazılan birbirinden 'geyik' dilekleri okuyarak çok eğlenebileceğiniz bir yer.

ATÖLYELER
Festivalde her türlü müziğin sahnesini bulabiliyorsunuz.
Afrika sahnesinde etnik müzikler dinleyip saçlarınızı ördürebilir, opera veya caz müziğin olduğu sahnede ise sakin ve daha dinlendirici zamanlar geçirebilirsiniz.
Festival alanında sınırsız eğlencenin yanı sıra öğretici etkinlikler de var. Farklı atölyelerin yer aldığı Workshop- Garden'da; modern masa oyunları, resim, çanta yapma, seramik, dans veya hokkabazlık atölyelerine katılabiliyorsunuz.
Peki bir hafta boyunca çadırda kalmak, konserden konsere savrulmak ve adeta aralıksız dans etmek yorucu olmuyor mu? Oluyor. Ama yüksek adrenalin ve seratonin sayesinde hiçbirini hissetmiyorsunuz; acısı dönüş uçağında çıkıyor.
Vodafone Freezone gençleri düşünüp böyle projeler ürütmeye devam edecek.
Festival ruhunuz daim olsun!
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 7 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Bodrum’da susuz kabristan ziyaretleri 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Tutulmayı izlemek için 30 saat uçakta vakit geçirir misiniz? 07 Nisan 2024 | 47 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar