2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışında neler oldu?

2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci ayağı olan Ege Rallisi, Marmaris'te başladı. Bu yıl ralliye 64 ralli aracı ve 20 klasik otomobil katıldı. Dikkatleri üzerine çeken bir diğer önemli nokta kadın...

2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci ayağı olan Ege Rallisi, Marmaris'te başladı.
Bu yıl ralliye 64 ralli aracı ve 20 klasik otomobil katıldı. Dikkatleri üzerine çeken bir diğer önemli nokta kadın pilotlardı.
Kadın pilotların sayısının bu yıl ciddi oranda artması, ralli dünyasında önemli bir dönüşümün habercisi olarak yorumlanabilir.
Ege Rallisi'nin seremoni startı, Cumhuriyet'in ilk kadın otomobil yarışçısı Samiye Cahide Morkaya'nın anısına düzenlendi. Ve Klasik Otomobil Kulübü tarafından ülkenin çeşitli illerinden gelen 20 klasik otomobil ile başladı.



KADIN GÜCÜ
Marmaris'te gerçekleşen bu önemli etkinlikte, Uluslararası Otomobil Federasyonu Kadınlar Komisyonu başkanlığına seçilen Burcu Çetinkaya'nın copilotluğunu, Dünya Ralli Şampiyonası'nda yarış kazanan ilk kadın co-pilot olan Fabrizia Pons üstlendi.
Ralli dünyasında kadınların gücünü temsil eden bir diğer isim ise Fatma...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Mutluluğu aramak yanlış, en doğrusu gerçekten yaşamak’ 27 Nisan 2024 | 22 Okunma Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 101 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar