Veri tabanı Ukrayna’da olan ilk 500 şirket ve İsrail-Rusya pazarlığında masadaki konular

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur'un bugünkü (08.03.2022)''Veri tabanı Ukrayna’da olan ilk 500 şirket ve İsrail-Rusya pazarlığında masadaki konular'' başlıklı yazısı.

“Siyaset kansız bir savaştır. Savaş ise kan dökülerek yapılan siyasettir.”
Sözün sahibi Çin Halk Cumhuriyeti’nin kurucusu Mao Tse Dung.

Bu söze Rusya-Ukrayna savaşının tam anlamıyla özeti de denilebilir.

Rusya-ABD arasındaki “kansız savaş” sonuç vermeyince iş bu noktaya evrildi. ABD, Rusya’yı bitirmek için hiç düşünmeden Ukrayna’yı ve halkını yem etti. Planlarını nasıl uygulamaya soktuğunu yaşayarak görüyoruz. Bir yandan mülteci edilen Ukrayna halkının dramını ve küçücük çocukların, patlayan bombaların sesleri eşliğinde korkuyla büyüyen göz bebeklerini, öte yandan da hemen dibimizde, bombalardan kıl payı isabet almayarak kurtulan atom reaktörlerinin sebep olacağı sonuçları düşünüp dehşetle irkiliyoruz.

Tüm bu hengâme içinde, Yahudi olmasına rağmen Ukrayna’daki Neo Nazi gruplarla siyasi ittifak kuran Ukrayna’nın sürgündeki (Varşova’da) Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ise Dünya Yahudilerine “Rusya kasten Yahudilerin kutsal yerlerini ve Yahudi mezarlıklarını vuruyor. Savaşın ilk günü, Uman şehrinde binlerce Yahudi’nin 'hac' yeri vuruldu. Bütün Dünya Yahudilerine sesleniyorum: Bu savaşa sessiz kalmamalısınız” çağrısında bulundu.

İlginç bir çıkış. Putin’i ANTİSEMİT, yani YAHUDİ DÜŞMANI olarak lanse etmek istiyor.

İsrail Devleti, Zelenskiy’nin Anglo Sakson Hıristiyanlığı cephesine Yahudileri de eklemleme zokasını yutuyor mu peki?

Hayır, tabii ki yutmuyor ama kenarda tutuyor.

Geçenlerde Putin’in annesinin 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi bombalarıyla öldü sanılarak götürülürken, çok acayip bir tesadüf eseri cepheden yaralı olarak dönen babası tarafından ölmediği anlaşılarak kurtarıldığına dair dramatik hikâye epey konuşuldu. Vladimir Putin’in annesi 1999’a kadar yaşadı. Ama ömrü boyunca hep çalıştığı için küçük Vova’yı (Vladimir’in kısa adı) Petersburg’da oturdukları apartmanda yaşayan bir Yahudi komşu kadına emanet etti. Putin, kendisini büyüten “Yahudi annesini” çok sevdi. Bu yüzden de Yahudilere sempatiyle baktığını bilmeyen yok.

Konuya gelelim şimdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.673 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.463 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.328 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.774 Okunma Post-Truth olarak İmamoğlu ve CHP seçmeninin trajedisi 16 Mart 2024 | 1.832 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar