Tokatçılık ve elle taciz siyasetin raconu mu?

Tokatçılık ve elle taciz siyasetin raconu mu? Esnafı ziyaret ediyorsun. Adamın mekânındasın. Seninle ilgili bir görüşünü ya da diyelim ki eleştirisini dile getiriyor...

Ama tepenin tası atıyor. Sinirlerini zor zapt ediyorsun, bu belli. Genç adamın göğsünü sağ elinle ittire ittire konuşup, güya “ikna” etmeye çalışıyorsun. Esnaf ikna olmuyor işte, zorla mı? O vakit hakaretler devreye giriyor:
“Ukalalık etme”
“Boş beyinlisin, boş”
Gitmeden önce de suratına birkaç kez tokat atıyorsun.
Ne bu?
Mafyacılık mı oynuyorsun? Racon mu kesiyorsun?
Sorsan “Bir Ağabey, baba gibi okşadım” der.
Ama tipik bir kabadayı imitasyonu. Elle temas, göğsünü ittirme, tacizci bir üslupla konuşma ve tokatlayıp giderken de hakaret etme.
Godfather filminden fırlamış bir karakter diyeceğim ama baktım onlara da uymuyor. Filmde görürüz, herkes racon keser, başta Don Corleone. Ama onların bile bir adabımuaşereti vardır.
Kimse “Bu kadarını beklemiyordum” demesin, çünkü formel kabadayılık, yapaylık, hesapçılık ve samimiyetsizlik radarı olanların kolaylıkla teşhis edebileceği bir karakter bu.
Bir ilçenin belediye başkanı olmasına rağmen hakkında tehdit ve hakaretten 5 dava açılmış, adamlarıyla karakol basıp polis dövmüş birinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması hâlinde neler yaşayacağımıza dair belli belirsiz de olsa ipucu vermesi esasında hepimize bir işaretti.
31 Mart’ta bu işareti, yani ipucunu kavrayamadık tam manasıyla.
Şimdi bize yaptığı iyiliği düşünsenize.
Ekrem Bey, hakkındaki belirsizliği ortadan kaldırmak için İstanbullulara kendi kişiliğiyle ilgili olarak bu tarzda fragmanlar yayınlıyor artık.
Bir süredir yapıyor bunu.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.399 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.857 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.775 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar