Süleyman Soylu'dan gazetemize özel açıklamalar: 90 evin bodrum katını satın aldık

Turkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur'un bugünkü (14.07.2022)''Süleyman Soylu'dan gazetemize özel açıklamalar: 90 evin bodrum katını satın aldık'' başlıklı yazısı.

İçişleri Bakanı "Bozkurt’ta dere kenarlarındaki 90 evin bodrum katlarını satın aldık ve kapatıp yaşam alanı olmaktan çıkardık" dedi. Hain darbe girişimine ilişkin de Soylu, "Devleti ayakta tutan kaideli devlet ilkeleridir. FETÖ, devletin kaidesini yerle bir etti" diye konuştu.

Onu her yerde görüyoruz ama genellikle de problemin kaynağında ve çözmek ya da çözüm üretmek üzere. Hac farizasını erteleyip İstanbul’a geldi Esenyurt’taki sel afeti nedeniyle. Çizmelerini giydi ve yine olay mahallindeydi.

Bu çalışkanlık ve sorumluluk duygusu batıyor birilerine. Yan gelip yatanlar da rahatsız, muhalifler de. CHP’li belediye başkanlarını eleştirmek için konuşanlar bile “Sen yoksun Esenyurt’ta, olman gerektiği hâlde ama İçişleri Bakanı orada. Üstelik İçişleri Bakanı’nın işi değil bu. Böyle bir görüntü vermek için orada” diyorlar. Afet bölgesinde olmak İçişleri Bakanı’nın işi değil mi? Bunu sorarak başladığımda konuşmamıza “Yanlış” diyerek hemen müdahale etti ve ekledi:

“AFAD, nereye ve kime bağlı?”

Çok doğru, İçişleri Bakanlığı’na. Böyle konuşan muhalifler bunu bilmiyor olabilirler mi? Hayır. Devam etti Bakan Soylu: “Bugün baktım hakkımda 35 aleyhte haber çıkmış. Alıştık artık bunların hazımsızlıklarına. Ben kamu düzeninden sorumlu bir bakanım. Afetin olduğu yerde olmak zorundayım. Ve AFAD bana bağlı bir kuruluş. Bu yüzden üzerimdeki sorumluluğun gereği afetin yaşandığı yerde olmak zorundayım. Yerel yönetimler de aynı sorumluluğu omuzlarında hissetmeli. Eğer AFAD bana bağlı olmasaydı yine giderdim ama oradaki bakanlardan biri olurdum sadece.”

AFAD OLMASAYDI...

Afetle mücadelenin topyekûn hükûmetin ama aynı zamanda milletin vergileriyle çalışmaları sürdürmek zorunda olan belediyelerin de sorumluluğu altında olduğunu hatırlatan Bakan SoyluAFAD’ın yaptığı bir çalışmayı anlattı:

“Biz AFAD ile birlikte 81 ilde afetlere, yangınlara, sel baskınlarına, depremlere karşı risk azaltma planı yaptık ve bu çerçevede pek çok tatbikat yürüttük. Hani bazı vatandaşlar şikâyet etti telefonlarına gelen mesajlardan dolayı. Bu bir tatbikattı. AFAD’ın en önemli görevlerinden biri de vatandaşı felaket olmadan önce uyarmak. Bakın, bu yıl biz 5 vilayette orman yangın tatbikatı yaptık. Hem geçen yıl yaptıklarımız hem de bu afet tatbikatları nedeniyle bu yıl Batı Karadeniz’de hiç can kaybımız olmadı. Bir operatör ve bir de fotoğraf çekmek isteyen kişi dışında. AFAD önceden uyardığı için tüm vatandaşlar araçlarını alıp tepelere çıktı. Esenyurt’taki vatandaşlarımıza sorun, onlara da mesaj gitti. Bunu biz yaptık, başkası değil. Bakın, geçen yıl afet eğitim yılıydı ve bu yıl Afet Tatbikat yılı. Bu çerçevede 54 bin 302 tatbikat yapılacak ve yapılmaya başlandı. Bu yüzden Nallıhan’da, Vakfıkebir’de, Bozkurt’ta, Bolu’da, Düzce’de, orman yangınlarında, Bartın’da ve Esenyurt’ta AFAD var, onların olduğu yerde tabii ben de olacağım. Daha da önemlisi AFAD’ın çalışmalarını bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan koordine ve kontrol ediyor, adım adım."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.825 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.872 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar