Şu organize sahtekârlığa bir son verin Sayın Ziya Selçuk

Şu organize sahtekârlığa bir son verin Sayın Ziya Selçuk  Çağrım başlıkta da ifade ettiğim gibi Sayın Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a.Eğitim döneminin başlamasına neredeyse 10 gün kaldı ve kayıtlar çoktan başladı.

Mevzuat gereği her devlet okulunun bir hizmet mıntıkası var ve okul kayıtları Adrese Dayalı Nüfus Sistemi (ADNKS/Mernis) üzerinden, yerleşim yeri esasına göre otomatikman yapılmakta.
Ancak bir takım veliler ve okul yöneticileri, el birliğiyle organize bir sahtekârlığa imza atmakta, diğer velilerin ise elinden hiçbir şey gelmemekte, seslerini duyuramamakta.
Bu veliler, çocuklarının adrese dayalı kayıt sistemine göre 4 dakikada gideceği bir okul varken, civar mahalle ya da ilçelerdeki, kendilerinden çok uzaktaki okullara kaydettirmek üzere yasa dışı adres değişiklikleri yapmakta. Bunun sebebi ise söz konusu okulların veliler arasında “Pilot okul”, “Nezih semt okulu” gibi mantık ve hukuk dışı sıfatlarla tanımlanması. Adrese dayalı kayıt engelini aşmak için de hedef seçtikleri okulun bulunduğu mahallelerdeki esnaf, apartman görevlisi, tanıdık ve akrabalara gönüllü olarak ya da para ödeyerek Nüfus Müdürlüğünde müştereken sahte adres beyanında bulunmaya zorlanmakta.
Bu sahtekârlığı daha önceden de yazdım. Bulunduğumuz sitede, kızımın devam ettiği devlet okulu da aynı tuhaf nitelemelerle civar semt ve köylerdeki ailelerin akınına uğradı ve 20-25 öğrencinin öğrenim gördüğü sınıflar 40-45 öğrenciye çıktı. 
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.845 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.891 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar