Siyasette çakallığın sonu kurtlara mama olarak biter

MHP milletvekili olarak Meclis Başkanlığı yaptığı sırada tarafsızlığa dikkat etmesi, anaç tavırları nedeniyle sempatiyle bakardım Meral Akşener’e. Gözümüzde “Meral...

MHP milletvekili olarak Meclis Başkanlığı yaptığı sırada tarafsızlığa dikkat etmesi, anaç tavırları nedeniyle sempatiyle bakardım Meral Akşener’e.
Gözümüzde “Meral Abla”ydı o.
2016 yılının başından itibaren “Meral Abla”nın içinden âdeta bir “Uyuyan hücre elemanı” çıktı. Partisini ele geçirmek üzere örgütlenen, MHP’yi içeriden bölebilmek için tüm ümidini FETÖ’cü hâkimlere bağlayıp, umduğunu bulamayınca da tellere sarılan, hatta onu engellemek isteyen kocasını kovacak denli gözlerini hırs bürüyen bir “Siyasi” kimlik.
Beceremeyince parti kurdu ve FETÖ’cü darbecilerin “Yurtta sulh, cihanda sulh” sloganıyla meydanları gezdi. Sanki birileri onu yeniden formatlamıştı. Papağan gibi “Ben başbakan olacağım” diyor, tutuklanan FETÖ’cü emniyet mensupları bırakılmadığı takdirde hesabının sorulacağını belirterek Erdoğan’ı tehdit ediyordu. Başbakan’a haşhaşi sözünden dolayı yine tuhaf sübliminal mesajlar gönderiyordu.
24 Haziran’da büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Bu arada önemli isimler teker teker ayrıldı. Partinin içinden bir sürü FETÖ’cü çıktı ve tutuklandı.
Ona yeniden şans verdiler, partini toparla diye. Akşener de en kolay yolu seçti. Eski yöntemle MHP lideri Devlet Bahçeli’ye saldırdı. Daha önce neler dememişti ki? Kısa bir Google taramasıyla bulduklarım:
“Erkeklikten, adamlıktan uzak”, “Eylemsiz doçent”, “Saray yancısı”, “Erdoğan ile Bahçeli arasında efendi-köle ilişkisi var”, “Ben adama pabuç bırakmam”, “Adamın alnını karışlarım”, “Dünyayı size dar ederim”, “Fındık fıstık yiyip saray yancılığı yapıyor...”
Belaltı ve bir “hanımefendi”ye yakışmayacak provokatif sözler. Tabii ki bunları söylerken en sonunda Bahçeli’deki istiap haddini dolduracağını umuyordu. Salı günkü grup konuşmasıyla bunu becerdi.
Önceki gün MHP liderinin “Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle!" sözünü işitir işitmez “Eyvah! Meral Akşener amacına ulaştı” dedim.  
Nitekim önüne gelen altın pası derhâl gole çevirip hiç vakit kaybetmeden tweetini attı:
"Türklüğü ayaklar altına alıp, megri megri ile gözyaşı dökenlere paspas olurken hangi 'büyüğünüzün' sözünü dinlediniz Sayın @dbdevletbahceli? Bahsettiğiniz sonuçları merakla bekliyorum."
Ardından da o bayatlamış “Demirden korksak trene binmezdik” sakızını yazıp İyi Parti’nin Ankara'daki açık adresini yayınladı. Çünkü Bahçeli’nin sözündeki “sonuçlarına katlanırsın” lafını kimsenin “Hukuki yollara başvurma ya da seçim meydanlarında dersini alma” olarak yorumlamayacağından emindi. Bu konuda FETÖ’cü troller ona yeterince yardım ediyordu sosyal medyada.
Meral Akşener bir ergen atarıyla Ankara adresli bu tweet’i attıktan sonra tuhaftır İstanbul'daki evine gidip beklemeye başladı. Belki de kulağına “Misafirleriniz gelecek” diye üflenmişti.
Nitekim beklenen misafirler göründü.
“Ülkücüler” evinin önünde Akşener’i protesto ediyordu. Meral hanım da pencereye çıkmış, Türk dizilerindeki çakma “Hanımağa” edasıyla ve “lanlı lunlu” hitaplarla karşısındakileri kışkırtmaya çalışıyordu. Bunu biliyoruz çünkü birileri önceden pozisyon almış, göstericilerin arkasından önünden çekim yapmaktaydı. Kötü bir senaryo ile sahneye konmuş, aceleyle kotarılmış, oyunculukları berbat bir komedi izledik. 
Ama ne gam, Akşener, dün gece tam olarak istediği bu değilse de amacına ulaştı.
Peki, bu “Ülkücüler”i MHP mi göndermişti?
Oraya gidenlerle partinin bir ilgisi var mıydı?
MHP Teşkilat Başkanı Semih Yalçın’ı arayıp sordum. Cevabı aynen şöyle:
“Ben partinin teşkilat başkanı olarak söylüyorum, bu grubun yaptığı gösteriyle partimizin hiçbir ilgisi yoktur. Bana inanın. Olsa söyleriz. Kaldı ki bir tepki gösterecek olsak yöntemi bu olmaz. Bir kadının evinin önüne gidilir mi, ayıptır. İl Başkanımla da konuştum, o da bundan habersiz. Tahminim bu protestocular ya kendiliğinden Akşener’in, partimize ve Genel Başkanımıza yönelik ağır sözlerine tepkiyle yola çıkan bir ülkücü grup ya da aralarına Meral Akşener’in tanıdığı bildiği isimlerin karışıp kışkırttığı bir kalabalık. Zaten emniyet de biz de araştırıyoruz. Ama Meral Akşener, son seçimlerde aldığı yenilgiden sonra partisini toparlamaya, bizim üzerimizden 'Kınalı Yapıncak' edasında mağduriyet devşirmeye çalışıyor. Sayın Genel Başkanımızın ‘sonuçlarına katlanacaktır’ sözünden neden yasal girişimler akla gelmiyor da ‘tehdit’ algılanıyor?..”
Semih Yalçın bunu söyledi ve arkasından MHP’nin Üsküdar İlçe Başkanı’nı görevden aldığını öğrendik. 11 kişi de gözaltında. İşin kokusu çıkar yakında.
Sonuçta şunu söyleyeyim:
Akşener, Bahçeli’nin bir anlık “iletişim hatası”nı değerlendirdi, MHP Üsküdar ilçe teşkilatı içinde sebebi sonra ortaya çıkacak bir zaaftan yararlandı ama bu tür çakallıklar siyasette sürdürülebilir değil.
FETÖ bunu çok yaptı. Gerçek her seferinde bumerang gibi suratlarına çarptı.
Yani demem o ki, siyasette çakallığın sonu kurtların sofrasında mama olarak biter.
Benden söylemesi...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 335 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.459 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.325 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.768 Okunma Post-Truth olarak İmamoğlu ve CHP seçmeninin trajedisi 16 Mart 2024 | 1.832 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar