Rengini siz seçin ama İdlib, Cerablus, Afrin üçgeni alarm veriyor

Dünkü yazımdan sonra İdlib’deki duruma dair gelen bilgiler doğrusu hiç iç açıcı değil. Ne yapılmak istendiğini anlayabilmek zor. İdlib’deki Türk gözlem noktalarına yapılan saldırılardan başlayalım.

Demiştik ki bunlar Esad’ın MOSSAD ve CIA tarafından yemlenen adamları. Aldığım ek bilgi şu:
Havan topları ve füze atışları yapanlar arasında İran milisleri ve Wagner Tugayı da denilen paralı Rus askerleri var. CIA ve MOSSAD’ın harekete geçirdiği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi ajanlar tarafından paraya boğuluyorlar âdeta.
Amaç belli. Türkiye’yi Şam rejimine saldırtmak. Sonrası düğün bayram.
Peki, BAE’nin Şam’da elçilik açmasına ne demeli?  
Türk yetkililer muhatapları olan Rus ve İranlı yetkililere bu soruları net bir biçimde soruyorlardır diye düşünüyoruz.
Ama bizim de onlardan gelecek muhtemel sorulara hazırlıklı olmamız gerekiyor tabii. Nedenini anlatalım:
Malum İdlib gözlem noktaları kurdurularak Türkiye’nin denetimine bırakıldı. Talep edilen de oradaki radikal DEAŞ benzeri yapıların sonlandırılmasıydı. Aradan beklenen sürenin çok çok ötesinde zaman geçti ve epey ilerleme sağlandı. Bir tek HTŞ(*) adlı El-Kaide ile bağını koparmış bir örgüt dışında hepsi enterne edildi diye biliyoruz.
Gerçek öyle mi?
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayram bitti, artık Mehmet Şimşek rüzgârı esecek! Sürprizlere hazır olun… 16 Nisan 2024 | 7.833 Okunma İsrail’le ticaret ve “Jet gibi açıklama” 11 Nisan 2024 | 2.691 Okunma Hareketlenen İran ve İsrail aparatları, İran’ın korkusu ve iktidarın algı yönetimi! 09 Nisan 2024 | 3.212 Okunma Kim bu AK Parti’deki NEO-LİBERALLER? 06 Nisan 2024 | 4.498 Okunma Beştepe, bir sorunumuz var… 04 Nisan 2024 | 6.982 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum