Rekabet Kurumu’ndaki hesap günü ve zincirlerin çarpıcı WhatsApp yazışmaları

Tv100 Gazetesi Yazarı Fuat Uğur'un bugünkü (08.12.2022)''Rekabet Kurumu’ndaki hesap günü ve zincirlerin çarpıcı WhatsApp yazışmaları'' başlıklı yazısı.

Önceki günkü yazımda, terbiye sınırlarını aşan bir çıkış yaparak hükümet ortaklarını ve medya mensuplarını ağır sözlerle aşağılayıp hakaret eden BİM CEO’su Galip Aykaç’ın 7 Aralık’ta hesap vereceğini söylemiştim. Hesap vereceği yer tabii ki Rekabet Kurumu’ydu. Çünkü kendileriyle birlikte 20 perakende ve market zinciri firma ile üretici şirketler hakkında yürütülen, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun’un 4. Maddesine muhalefetten yürütülen soruşturma sonuçlanmıştı ve muhatap firmalar 6-7 Aralık tarihlerinde savunmalarını yapacaklardı.

Rekabet Kurumu şahane bir uygulamayla savunmaları açık hale getirdiler ve online yayınladılar.

Önceki gün ve dün, 20 firmadan bazılarının savunmalarını dinleme imkânı buldum. Rekabet Kurumu adil biçimde savunmacıların temel savlarını yazılı olarak ekrana getirdiler. Yayın son derece kaliteliydi.

REKABET İHLALİ SAYILAN YAZIŞMALARDAN BAZILARI


Savunmalarla ilgili firma bazında burada bir değerlendirme yapmayacağım. Yalnızca bazı notlar aldım, onları paylaşacağım. Firmalardan bazıları Rekabet Kurumu’nun kendilerine ilettiği belgelere ve WhatsApp yazışmalarına savunmalarında yer verdiler. Dolayısıyla, aşağıdaki yazışma belgeleri onlara ait. Yayın esnasında görünür oldukları için ben de sizlerle paylaşıyorum.

10.08.2020 TARİHLİ YAZIŞMA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Post-Truth olarak İmamoğlu ve CHP seçmeninin trajedisi 16 Mart 2024 | 1.404 Okunma Bu iki isim İzmir’de sürpriz yaparsa tüm yerel seçim paradigması değişir 14 Mart 2024 | 5.329 Okunma Sayın Erdoğan, yapılacak iş miydi bu Allah aşkına? 12 Mart 2024 | 8.026 Okunma FETÖ adına Yusuf Tekin’i tehdit eden o Bakan şimdi nerede? 09 Mart 2024 | 4.382 Okunma Emekliler muhalefete oy verirse ekonomi düzelir mi? 07 Mart 2024 | 3.890 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar