Onuncu Yıl magandaları

Geçen ay Tarihçi Mustafa Armağan’ın çıkardığı DERİN TARİH dergisinin Eylül sayısında okuduğum çok güzel dosyalardan biri de Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili...

Geçen ay Tarihçi Mustafa Armağan’ın çıkardığı DERİN TARİH dergisinin Eylül sayısında okuduğum çok güzel dosyalardan biri de Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili Okutmanı Fethi Murat Doğan ile olan söyleşiydi.
Kendisini “İstiklâlci solcu, anti-emperyalist ve Millî Kemalist bir aydın” olarak tanımlayan Fethi Murat Doğan, sol hareketin içinden gelmiş ve sürecin tüm aşamalarına tanık olmuş ya da içinde yer almış bir isim. Söyleşiyi yapan Mustafa Armağan, onun sol hareketin halkla ilişkisini nasıl kopardığına dair söylediği ilginç bir sözünü başlığa çıkarmış:
“Babamızın mezarında dua etmek yerine saygı duruşuna geçtik!..”
Önceki gün sosyal medyayı sallayan, metroda kendilerini Atatürkçü sayan kadın-erkek magandaların, sakallı ve inancına uygun kıyafetler giymiş genç bir adamı nasıl taciz ettiklerini izledikten sonra aklıma geldi bu söz. Hep birlikte, çığlık çığlığa Onuncu Yıl Marşı'nı söylerken bir yandan sakallı ve cübbeli gencin görüntülerini çekiyorlar, diğer yandan da filmlerde vampirlere sarımsak gösterir gibi burnunun dibine Atatürk’ün çerçeveli resmini sokuyorlardı. Genç adam ise istifini bozmuyor, önüne bakıyor ve asil bir duruş sergiliyordu tam tersine. Bu tavrıyla da öyle takdir gördü ki herkes övgüler yağdırdı ona.
Metrodaki şirretliği yapanların iler tutar tarafı yok.
Bu olayı Erol Mütercimler gibi sıkı bir laik-jakoben bile protesto etti düşünün. Yapılanın yobazlık ve magandalık olduğunu belirttikten sonra “Bırakın insanlar istedikleri hayat tarzını seçsinler ve giyinsinler” diye yazdı.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.831 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.878 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar