Nefret dilini kadifeyle kaplayanlar

Eleştiriye, yaptıkları yanlışları söylemeye tahammülleri yok. Tek amaçları var, karşı mahalledekilere kendilerini beğendirmek, onlardan yağdanlık hâlleri için onay almak ve birkaç kelimeyle olsun...

Eleştiriye, yaptıkları yanlışları söylemeye tahammülleri yok. Tek amaçları var, karşı mahalledekilere kendilerini beğendirmek, onlardan yağdanlık hâlleri için onay almak ve birkaç kelimeyle olsun övgü dolu sözler işitmek. Bu olduğunda bir hafta ağızları kulaklarında koşuşturup duruyorlar mutlu şempanzeler gibi.
Pusu kuran bir zihniyet bu. Başkalarının arkasına sanki onlardanmış gibi saklanıp, sütre gerisinden ateş etmeyi alışkanlık hâline getirmişler. Ömürleri erketede geçmiş, rahat dönemlerde ortaya çıkmışlar. Başarısızlıkları nedeniyle tasfiye edildiklerinde ise kendilerini kapının önüne koyanlara diklenebilecek cesaretleri olmadığından, gözlerine kestirdikleri kişiler üzerinden, dolaylı ve kaçak yollardan hesaplaşmaya giden korkaklar onlar.
Lügatleri nefret sözcükleriyle dolu. Dilleri zımparalı. Bu nedenle kin ve öfkelerini kadifeyle kaplayarak gizlemeye çalışıyorlar.
Gazetecilik geçmişleri olmadığı ve teşkilattan talimatla bir yerlere atandıkları hâlde, yıllardır sektörün tozunu yutmuş, tırnaklarıyla kazıyarak bu meslekte kendini kanıtlamış insanları “kartel medyası artığı” diye tanımlayabilecek bir seviyesizlikteler. Kartel Medyası Artığı lafının alt okumasında emin olabilirsiniz ki Ermeniler için kullanılan o korkunç “Kılıç artığı” tanımının izleri vardır. Müktesebatları budur çünkü bu gizli ırkçıların. Akıllarınca aşağılamaya çalıştıkları o insanların, kartel medyasındaki mücadelelerini ayakta durma mücadelelerini anlayabilecek kapasitede değiller. Çünkü kendilerine altın tepside sunulan teşkilat garantili iş konforunun keyfini sürdürmektedirler.
Onlara göre AK Parti “İslamcı” bir partidir ve bizim gibi “seküler”lere yer yoktur. Alevilere, Hıristiyanlara da. Dil dökersiniz:
“AK Parti bir kitle partisidir, bizzat kurucusu Erdoğan tarafından Muhafazakâr Demokrat olarak tanımlanmıştır. İçinde her tür yaşam biçiminden, eğilimden, dinden insan bulunabilir. Ama AK Parti İslamiyetin dışlanmışlığına, ötekileştirilmesine, Müslümanların yaşam tarzının baskı altında tutulmasına izin vermez ve demokratik parlamenter sistemin gereği olarak da onların öğrenimde, kamuda, siyasi hayatta yerini almalarının önünü açar.”
Nafile, onlar ezber etmişlerdir bir kere kafalarına yerleşen dogmaları.
Kutlu Doğum Haftası FETÖ projesi dersin, zıplar.
Başkanlık sistemi dersin kıvranır, Hayır’ı ima eder.
FETÖ’yle mücadele dersin, hukuk ihlallerinden dem vurur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.854 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.909 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar