Neden Yunan adalarına gidiyorlar?

Türkiye’den Yunanistan’a 1 milyon Türk turist gitmiş, Yunanistan’dan gelenler 750 bin civarında. Onların 70-80 bini de zaten Batı Trakyalı Türk.Ortalama bir hesapla Türk turistlerin Yunan adalarına bıraktığı...

Türkiye’den Yunanistan’a 1 milyon Türk turist gitmiş, Yunanistan’dan gelenler 750 bin civarında. Onların 70-80 bini de zaten Batı Trakyalı Türk.
Ortalama bir hesapla Türk turistlerin Yunan adalarına bıraktığı döviz, yaklaşık 400 avrodan 400 milyon avro.
Çökmüş ekonomisiyle bile Türkiye’ye dayılanan bu ülkeye tam bir can simidi.
Kendimizi tebrik etmeliyiz. Türkiye’nin TİKA vb. kuruluşlar aracılığıyla yurt dışı yardımlarda dünyanın ilk beşi arasında olduğunu biliyoruz ama Yunanistan’a yaptığımız yardım bunun içinde mi merak ettim şimdi.
Bu görüşümü twitter’dan da paylaştım. Yüzlerce yorum geldi.
Çoğu da Yunan adalarına gidip de o dövizi bırakanlardı. Hakaret edenler, kendi ülkesini aşağılayanlar gırlaydı. Bu gezilerini âdeta politik bir eylem gibi algılayanlar bile vardı aralarında.
Ortak noktaları Yunan adalarının çok ucuz olduğu yolundaydı.
Peki gerçekten öyle mi? Bir karşılaştırma yapacağım aşağıda ama yorum gönderenlerin haklı oldukları yanlar da az değil.
Misal bizim esnafın her turizm sezonunda turistleri kazıklama sporu yapması, fiyat dengesizlikleri, erken rezervasyonda bile pahalı ödetme, erken rezervasyon yerine son hafta tatil yapmaya karar verenlerin daha kârlı çıkacağı bir fiyat politikasının uygulanması, kaba davranışlar bu şikâyetler arasında öne çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.768 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.869 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.777 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar