Mansur Yavaş’a eski ülküdaşlarıyla CHP’den bir uyarı ve Gölbaşı’ndaki villada konuşulanlar

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur'un bugünkü (20.09.2022)''Mansur Yavaş’a eski ülküdaşlarıyla CHP’den bir uyarı ve Gölbaşı’ndaki villada konuşulanlar'' başlıklı yazısı.

Önceki gün Ankara’da Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın eski ülküdaşları ve CHP’den Kemal Kılıçdaroğlu’na çok yakın bir abinin katılımıyla çok dar kapsamlı bir toplantı yapıldı.
Eski ülküdaşları dedim ama Mansur Yavaş üzerinde çok etkili isimler. Üstelik toplantıya katılanlardan biri, şu anda da Yavaş’ın yakınındakiler arasında başı çekiyor.
Bu toplantının amacı, Mansur Yavaş’a “Neden aday olmamalısın” kararının gerekçelerini sıralı olarak hazırlayıp iletmek. Ayrıca şayet Meral Akşener’in dolduruşuna gelip de böyle bir adaylığı düşünüyorsa kendisi hakkında en kötü kararı vermiş olacağı konusunda onu ikaz etmek.
Ben toplantı katılımcılarından biriyle konuştum. Aşağıdaki cümleler ona ait:
“Mansur Yavaş bizim dostumuz. ABB’de de eski ülküdaşlarını hep koruyup kolladı. Söyleyeceklerimizi bir tehdit gibi algılamamalı. Bu yüzden çok dikkatli bir dil kullanacağız çünkü birilerinin elinde oyuncak olup harcandığını görmek, en son isteyeceğimiz şey. Ama öte yandan bu bir devlet meselesi de. Çünkü Meral Akşener, Mansur Yavaş ile toplantılar yaparak PARALEL BİR ADAYLIK peşinde. Onun amacı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmamasını sağlamak. Çünkü Yavaş’ın yönetilebilir olduğunu düşünüyor. Biliyoruz, Mansur Başkan basınç gördü mü arıza verir. Sıkıntıya gelemez ve altında ezilir. Bunu Meral Hanım çok iyi biliyor...”
 
AKŞENER VE YAVAŞ’IN GÖLBAŞI’NDAKİ TOPLANTISI
 
Konuştuğum katılımcının bana ilettiği bir diğer ÖNEMLİ BİLGİ ise Akşener’in işi ne kadar ilerlettiğinin ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığını sabote etme konusunda ne kadar yol katettiğinin de göstergesiydi.
Ama ondan önce Halil Bilici’yi tanıyalım. Kendisi Ziraat Yüksek Mühendisi, Mansur Yavaş ile yakın ilişkileri var. İyi Partili bir isim. Tarım ve hayvancılık sektöründe, çok geniş yelpazede, ithalattan üretime kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Ayvetsan adlı şirket başta, ondan fazla şirketin kurucu üyesi ve başkanı. Bu arada Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği’nin de uzun yıllar yöneticiliğini ve genel başkanlığını yürütmüş bir Rizeli.
Geçtiğimiz günlerde, Halil Bilici’nin Gölbaşı’ndaki villasında Meral Akşener, Mansur Yavaş, Halil Bilici ve Mansur Yavaş’ın 40 yıllık yol arkadaşı ve ülküdaşı ABB iştiraki Belka AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Sarı bir araya geldiler ve 2,5 saat süren toplantı yaptılar. Toplantının ana gündem maddesi ise kolayca tahmin edileceği üzere Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının nasıl pişirileceği üzerineydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayram bitti, artık Mehmet Şimşek rüzgârı esecek! Sürprizlere hazır olun… 16 Nisan 2024 | 1.111 Okunma İsrail’le ticaret ve “Jet gibi açıklama” 11 Nisan 2024 | 2.685 Okunma Hareketlenen İran ve İsrail aparatları, İran’ın korkusu ve iktidarın algı yönetimi! 09 Nisan 2024 | 3.204 Okunma Kim bu AK Parti’deki NEO-LİBERALLER? 06 Nisan 2024 | 4.488 Okunma Beştepe, bir sorunumuz var… 04 Nisan 2024 | 6.980 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar