Kemal Kılıçdaroğlu’na eski bir meslektaşından dost tavsiyesi

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur'un bugünkü (06.10.2022)''Kemal Kılıçdaroğlu’na eski bir meslektaşından dost tavsiyesi'' başlıklı yazısı.

"Türban çuldur, bir metrekarelik bez barçasıdır" dedin.
“Başörtüsü serbest bırakılırsa bu ileride ilkokullara kadar gider” dedin.

"Bir süre sonra belki de türban takan kardeşimiz türbanını açacaktır. İlla ömür boyu takacaksın diye bir kural mı var?” dedin.

“Üniversitede başörtüsü bölücülüktür” dedin.

“Kamuda başörtüsü olmamalı” dedin.

"Başörtüsü ile okula gidilmesi hukuka ve laikliğe aykırıdır" dedin.

“Başörtülü milletvekili olamaz” dedin.

Başörtüsü zulmünün mimarı 28 Şubat generallerinin yargılanmasına karşı çıkıp “Bu generallerimiz onurlu insanlardır” da dedin.

Dedin oğlu dedin...

Geçen pazartesi akşamı ani bir sosyal medya yayını ile “Gelin birlikte başörtüsünü güvenceye alan bir yasa çıkaralım” çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bahsediyorum tabii.

Kılıçdaroğlu yukarıda sıraladığım sözlerini ederken Anayasa ve kanunlarda açıkça başörtüsü yasağı diye bir hüküm, madde yoktu ve hâlen yok. Ama okullarda, üniversitelerde ve kamuda başörtüsü yasaktı. Anayasa’nın laiklik ve İnkılap kanunları çerçevesindeki hükümleri faşist zihniyetli CHP’li bürokratlar tarafından böyle yorumlanıyordu.

Kız öğrenciler ikna odalarına sokulup başları açtırıldı. Kız öğrenciler aylarca gösteri yaptılar ve coplandılar güvenlik güçlerince. Okuyamadılar, Anayasa’nın en temel hakkı olan eğitim hakkından yoksun bırakıldılar. AK Parti iktidara geldiğinde bu insan hakkı ihlalini çözmek için uzun süre adım atamadı. Nedenini unutanlar için söyleyelim.

Darbe ile tehdit ettiler.

Cumhuriyet mitingleri adı altında sokaklara ve meydanlara döküldüler.

Onun verdiği gazla TSK’nın başındaki isim Orgeneral Yaşar Büyükanıt 27 Nisan Muhtırasını yayınladı laiklik temalı. Boncuk bulduğu cümlesi şöyleydi:

Sözde değil özde laiklik.

Durmadılar, AK Parti’ye uyduruk gazete kupürleriyle kapatma davası açtılar. Kıl payı, bir oyla kapatılmaktan kurtuldu ama ceza alarak.

Kemal Kılıçdaroğlu ise çıktığı televizyon programlarında yukarıdaki konuşmaları yaptı. Üstelik 2008 yılında çıkan yasayla başörtü yasağı kaldırılırken, kendisinin de aralarında bulunduğu CHP'li milletvekilleri Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) iptal başvurusunda bulundu.

İstediği de oldu. Anayasa Mahkemesi bu yasayı iptal etti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.719 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.869 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.777 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar