İmamoğlu utanmakta haklı…

Değişik bir yerel seçim sürecindeyiz. Partisinden utanan adaylar, adayını savunamayan partiler bir arada. Çünkü bazılarına kendi partilerinden bile “Bu kadarı da olmaz” dedirten tepkiler var. ...

Değişik bir yerel seçim sürecindeyiz.
Partisinden utanan adaylar, adayını savunamayan partiler bir arada.
Çünkü bazılarına kendi partilerinden bile “Bu kadarı da olmaz” dedirten tepkiler var.
Ordu'da İdris Naim Şahin; taklacı… İyi Parti’den aday.
İyi Parti reklamı geliyor insanın aklına. Sıralanmış hepsi. Meral Hanım yanındaki Ali Türkşen’e soruyor; “Bizim partiye FETÖ girer mi Ali?” diye. Ali de “yiğit adam” rolünde ya, “Sıkar abla” diye cevaplıyor.
Ali Türkşen bugün İyi Parti’de değil, istifa etti. Meral Hanım keşke Koray Aydın’a sorsaydı bu soruyu. Parti kurulurken “Meral Hanım'ı Cemaat destekliyor” demişti. Acaba şimdi ne der?
Devam edelim.
Siverek’ten CHP adayı Fatih Bucak; mezar kazıcı. Aday gösterildi ama tepkiler üzerine “Kesin değil” demeye başladılar.
Bugün akşam göreceğiz kesin sonucu.
Bir de teşhir edilen adaylarla ilgili ölü taklidi yapanlar var.
Kadıköy adayı Şerdil Dara Odabaşı; aleni PKK’nın hendek terörünü desteklemiş.
Sancaktepe adayı Özgen Nama; 2014 yılında FETÖ destekçiliği yaptığı kayıtlarda duruyor.
Tunç Soyer gibilerinin foyası ortaya çıktığında da es geçiyorlar. Adam FETÖ’nün yayın organı Zaman için her türlü desteği vermiş, PKK’ya hendek teröründe destek verdiği için Kayyum’a devredilen HDP’li Sur Belediyesi için militanlık yapmış. Dahası 12 Eylül işkencecisi ve savcısı olarak Alparslan Türkeş ile birlikte yüzlerce MHP’li ülkücü için idam isteyen babası Nurettin Soyer’e sahip çıkan da o.
Örnekler çok. Ama bir de partisine sahip çıkmayanlar, hatta PARTİSİNDEN UTANANLAR var.
İstanbul Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu onlardan biri. Çarşıda pazarda teyzelere kafayı takmış durumda. Onlara şirinlik yapıp akıllarını çelecek ya, CHP’nin adayı olduğunu saklayarak doğrudan ismini söylüyor vatandaşa. Teyzeler uyanık tabii. “Hangi partidensin sen onu söyle” sorusu geliyor sektirmeden. Mecburen CHP deyince de cevap suratına tokat gibi patlıyor tabii:
“Beş para etmez senin bu partin!..”
İmamoğlu halktaki CHP nefretinin o denli farkında ki, konuştuğu vatandaşlar yüzüne yüzüne çarptığında gerçeği “Sen boşver partiyi, beni dinledin mi hiç? Ben Ekrem İmamoğlu’yum” diye ısrar ediyor.
UTANIYOR partisinden. Bu yüzden SAVUNAMIYOR da.
Haksız mı?
Savunulacak bir yanı var mı? Kemal Kılıçdaroğlu ve çetesinin partiyi ne hâle getirdiğine bakın. Zaten kaçan kaçana. Partisinin eski milletvekilleri bile “CHP’ye verilen her oy FETÖ’ye verilmiş olur” diyor açık açık.
Ama Sayın İmamoğlu’nun bu durumdan çıkarması gereken bir ders var fikrimce.
Partini savunamıyor ya da utanıyorsa şayet BAĞIMSIZ ADAY OLMASI çok daha avantajlı olabilirdi kendi için. Aslına bakarsanız bugün son gün. Son fırsatı değerlendirse bence iyi olur.
 
 
Ozan Arif ve Meral Akşener
 
Ekrem İmamoğlu en azından utanıyor. Akşener ise tersine utanmıyor.
Ülkücü şair, müzisyen Ozan Arif uzun bir hastalık döneminin akabinde hayata veda etti. Üç gün önce cenazesi Samsun’da defnedildi.
Cenazesinde ülkücüler saf tuttu. Ama İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de gelmişti.
Bunda tuhaf olan ne diyeceksiniz.
Şu:
Ozan Arif klibini de yaptığı bir şiirinde, İzmir CHP-İyi Parti-HDP ortak adayı Tunç Soyer’in tartışmalar üzerine “Babam şerefli bir hukukçu, dürüst bir adamdı” diyerek sahip çıktığı babası 12 Eylül Savcısı Nurettin Soyer’in işkencelerini anlatıyordu.
Meral Akşener Tunç Soyer’in babasına böylesine güçlü biçimde sahip çıkmasına karşı tek laf etmedi ve Ozan Arif’in cenaze törenine katıldı.
Siyasi rant nereden gelirse gelsin, hoş geldi safa geldi!..
 
 
İzmir’de Utanç Meydanı
 
Akşener dedik ama Kemal Kılıçdaroğlu emin olun bu konuda “master degree” seviyesinde.
Kılıçdaroğlu İzmir’de bir meydan açılışı yaptı;
15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın...
İki buçuk yıl boyunca Fetullah adlı şerefsizin o çirkef yalanının peşine takılıp 15 Temmuz kanlı darbe girişimini “Kontrollü Darbe” diye tanımla, 252 şehidimizin kemiklerini sızlat, binlerce gazimizin yaralarını kanat, halkımızın duygularını rencide et, sonra da İzmir’de siyasi rant peşinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nı aç!..
Yüzün hiç kızarmadan hem de.
Dediğimiz gibi bu konuda yüksek lisans sahibi.
Yani utanma duygusunu sindirmek, yalan, iftira konusunda.
15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olamayan Fetullah’ın amacı yenilgilerini kamufle etmek için darbeye karşı direnen halkımızın, polisimizin devletimizin başarısını gölgelemek, itibarsızlaştırmaktı.
Kılıçdaroğlu işte bu amacın aparatı, taşeronu oldu. Bu yüzden diyoruz, Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkenin bir güvenlik sorunudur artık.
 
 
SP’nin ekonomisti rakı için tanzim satış istedi
 
Kambersiz düğün olmaz. Saadet Partisi burada ayrı ve özel bir yere sahip. Temelsiz Temel bir yandan partili hanımları ellerine bayrak verip 10. Yıl Marşı'yla oynatıyor, diğer yandan diğer hanım partilileri de Hüsnü Bozkurt gibi CHP’nin azılı Kemalist, “Dindarları denize dökmekten” söz eden milletvekilinin önüne el pençe divan durdurtuyor.
Bir de yeni edindikleri ekonomistleri var; Prof. Dr. Osman Altuğ. TV 5 kanalına çıkarıyorlar onu.
Geçen gün tanzim satışları eleştiriyordu. “O zaman rakı ve içkiler için de tanzim satış gelsin” deyiverdi.
Ardından devam etti. Tanzim satışların karaborsacı, gıda teröristi aracıların yüzünden olduğu iddiaları için konuştu:
“Canım normal bunlar. Biz de gençliğimizde karaborsacılık yapardık. Maçlara saatler öncesinden gidip bilet alıp sonra da onları yüksek fiyatlarla satardık...”
Adamın mayasında karaborsacılık varsa ve rastlantısal olarak ekonomist olduysa buna da şükretmek ve “Türkiyemiz şanslıymış” demek lazım.
Partisinden utanan adaylar, adayını savunamayan partiler bir arada.
Çünkü bazılarına kendi partilerinden bile “Bu kadarı da olmaz” dedirten tepkiler var.
Ordu'da İdris Naim Şahin; taklacı… İyi Parti’den aday.
İyi Parti reklamı geliyor insanın aklına. Sıralanmış hepsi. Meral Hanım yanındaki Ali Türkşen’e soruyor; “Bizim partiye FETÖ girer mi Ali?” diye. Ali de “yiğit adam” rolünde ya, “Sıkar abla” diye cevaplıyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayram bitti, artık Mehmet Şimşek rüzgârı esecek! Sürprizlere hazır olun… 16 Nisan 2024 | 2.042 Okunma İsrail’le ticaret ve “Jet gibi açıklama” 11 Nisan 2024 | 2.685 Okunma Hareketlenen İran ve İsrail aparatları, İran’ın korkusu ve iktidarın algı yönetimi! 09 Nisan 2024 | 3.205 Okunma Kim bu AK Parti’deki NEO-LİBERALLER? 06 Nisan 2024 | 4.489 Okunma Beştepe, bir sorunumuz var… 04 Nisan 2024 | 6.980 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar