Fetullah’ın Trump’a gönderdiği mektup

FETÖ elebaşı, başkanlık koltuğuna oturmadan önce bir hamle daha yaptı Donald Trump’a mektup yazdı.“Çıkmadık canda umut vardır” misali tüm hedefi Doland Trump’a ulaşmak, ona hizmet edeceğini...

FETÖ elebaşı, başkanlık koltuğuna oturmadan önce bir hamle daha yaptı Donald Trump’a mektup yazdı.
“Çıkmadık canda umut vardır” misali tüm hedefi Doland Trump’a ulaşmak, ona hizmet edeceğini iletmekti. Bu mektubu yazdı ve “Ne isterseniz yaparım”a gelen cıvıklıktaki tüm cümlelerini peş peşe sıraladı.
Mektubu Donald Trump’ın birlikte çalışacağını açıkladığı çalışma arkadaşlarından birinin masasına koyanlar ise terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’i örgütleyenler, evde kalmış CIA ajanlarıydı. Mektupla birlikte kendi dosyalarını da paketleyip Trump’ın önüne götüreceğine inandıkları kişilere servis ettiler.
Kimdi onlar?
Hepsini zaten yakından tanıyorsunuz; Morton Abramowitz, Eric Edelman ve Henri Barkey. İlk ikisi eski Ankara büyükelçileri, diğeri de CIA’in free lance ajanı Henry Barkey.

ÖZEL AJANLARIN KARANLIK GECESİ

Barkey, FETÖ’cü darbe girişiminden iki gün önce İstanbul’a gelip Büyükada’daki Splendid Palace otelinde kamp kurmuştu. Darbe gününü çok önceden biliyor olmalıydı ki o tarihlere denk gelecek çakma bir toplantı organize etmişti. Toplantıya Karar gazetesi yazarı Mensur Akgün de katılmıştı hatırlayacaksınız. Henry Barkey ve arkadaşları darbe gecesini heyecanla televizyondan izleyip canlı yayın sistemi kurdurarak, darbenin nasıl gerçekleştiğini anlatmaya hazırlanırken de kıçüstü oturduklarını acı biçimde idrak etmişlerdi. Hemen ertesi gün apar topar çöplüklerine geri dönmüşlerdi tabii.
MÜPTO ekipte bulunan Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika programında görevli Ellie Geranmayeh adlı müptezel 00.33’te Twitter’dan “Erdoğan facetime’dan televizyonlara bağlanıp halkın sokağa çıkmasını istedi. Bu sırada kendisi güvenlik için komşu ülkeye gidiyor” gibi yalanları peş peşe utanmadan yazdı. Hızını alamayıp devam etti:
“Türkiye uzmanı Henri Barkey ile birlikteyim. Kendisi birçok şeyin Erdoğan ve Başbakan’ın tutuklanıp tutuklanmamasına bağlı olduğunu söylüyor.”
İşte ekip bu. CIA’in başına şimdi yeni bir isim geldi; Mike Pompeo. Bakalım Fetullah’ın arkasındaki bu isimlerle çalışmayı sürdürecek mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.853 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.902 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar