“Fetullah hasta” haberlerinin perde arkası

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur'un bugünkü (12.07.2022)''“Fetullah hasta” haberlerinin perde arkası'' başlıklı yazısı.

Dün siz de çeşitli internet sitelerinde okumuşsunuzdur.
ABD’deki FETÖ’cü örgüt yöneticileri, elebaşı Fetullah Gülen’in hastanede olduğunu, birtakım tetkiklerinin yapıldığını belirten açıklamalarla “dua” istediler.

Sosyal medyada da sürekli “Fetullah Gülen hastalığını çok ağır geçiriyor, ölmek üzere, son nefesini veriyor” türünden paylaşımlar artmakta.

Bilirsiniz böyle “haberler”e hep mesafeli dururum ve kesin bir sonuca ulaşmadan da yazı yazmamayı tercih ederim. Bu yüzden de şaka gibi ama CHP’lilerin hâlâ “Müstear adlı MİT” sandığı haber kaynağım Ümit Akdemir’i aradım.

Embesillikler üzerine vakit kaybetmeden hemen konuya girelim.
Ümit Akdemir’in ilk sözü “Örgüt yönetimi kasıtlı yayıyor bu hastalık haberlerini” oldu.
Haydaa! Neden ki?
 
Ümit yaklaşık 15-20 gün önce örgütte bir kaynama olduğunu söylemişti de “Biraz daha detay öğreneyim sonra ararım seni abi” demişti, onu hatırlıyorum. Şimdi Ümit’in anlattıklarından derleyerek yazıyorum.
Asıl mesele şu:

GÜLEN SONRASI TAHT KAVGASI VE MUSTAFA ÖZCAN OPERASYONU
 
Gülen sonrası en güçlü aday malum Mustafa Özcan. Gülen’in kara kutusu. FETÖ arşivinin tek sahibi. Örgüt içindeki tüm gayrimeşru ilişkiler ve birtakım bürokratlar o arşivde kayıtlı. Bir zamanlar Türkiye imamı olduğu için mahrem imamların tamamı kendisine bağlıydı. Arşivin tek sahibi olmasının sebebi bu. Bunu bir güç unsuru olarak elinde tutmayı sürdürmekte ve onları yönlendirebilmekte.
 
Dahası FETÖ darbe girişiminin Türkiye acentesi Adil Öksüz elinde.
İşte bu noktada hem Gülen’in de eli mahkûm Mustafa Özcan’a. Daha önce anlatmıştım. Mustafa Özcan, FETÖ elebaşı nezdinde 15 Temmuz öncesi itibarını kaybetmiş ve Türkiye imamlığından alındığı için darbe hazırlıklarından haberdar edilmemişti. Gerçi Özcan’ın bağlantıları o kadar güçlü, örgüte o kadar hâkim ki her gelişmeyi yakından izlemişti ama sanki bilmiyormuş gibi davranmayı tercih etmişti. Sonuçta FETÖ’cüler 15 Temmuz hain darbe girişiminde tepelenince Mustafa Özcan bunun faturasını Fetullah Gülen ve yakın çevresine çıkarmakta gecikmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.854 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.909 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar