En yeni anket sonucu ve Muharrem İnce’nin CHP’ye koştuğu şart!

Kıran kırana bir seçim yarışı başladı.Altılı Masa İttifakı da tıpkı Cumhur İttifakı gibi genişleme çabaları içinde. İstanbul burjuvazisinin “Crème de la crème”i...

Kıran kırana bir seçim yarışı başladı.

Altılı Masa İttifakı da tıpkı Cumhur İttifakı gibi genişleme çabaları içinde. İstanbul burjuvazisinin “Crème de la crème”i TÜSİAD’ın ana aksı, Altılı Masa’dan ayrılan Meral Akşener’e öyle bir ayar çekti ki İYİ Parti’den istifa eden on binlerce üyenin acısı bunun yanında çok hafif kaldı. Meral Hanım, kulağından tutularak, yerden yere vurduğu ve “Millet iradesini artık temsil etmiyor, noter masası” diyerek kalktığı masaya yeniden oturtuldu.

Ama bu durum sadece Meral Akşener’e değil Altılı Masa’ya ve bileşenlerine de epey kan kaybettirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bu çıkışın ardından Sol Parti ve TİP ile görüşmesi ise “Halil İbrahim Sofrası”na iki kursak daha katmaktan başka işe yaramadı.

İşte, tam bu günlerde Muharrem İnce’nin Memleket Partisi gündeme geldi. Malûm, İnce ve Memleket Partisi’nin, Zafer Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti ile ittifakı söz konusuydu. Muharrem İnce geçen hafta bu ittifaktan ayrıldı. Açıklamasında “Ben kimsenin yedek adayı değilim” diyordu. Kastettiği, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Mansur Yavaş’ı aday olarak önermesiydi. Oysa Özdağ daha önce de aynı açıklamayı yapmış ve İnce sesini çıkarmamıştı.

Muharrem İnce’nin bu kararı almasının asıl nedeni ise Memleket Partisi’nin oylarında son bir aydır gözlenen ciddi artışlardı. Meral Akşener sayesinde Altılı Masa dağılınca İnce’nin oylarında adeta bir patlama yaşandı. Bunu çıplak gözle de görmek mümkündü. Sosyal medyada bağımsız isimler tarafından açılan anketlerde İnce’nin oyu yüzde 30-50 arasında çıkınca “Şaka mı bu” dedim önce. Anketlerden birinde yaklaşık 500 bin oy kullanılmıştı ve herkesi bildiği üzere Muharrem İnce’nin bot hesap ordusu da yoktu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.854 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.909 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar