Düşen helikopter büyük kapışmanın kurbanı mı?

Dün tuhaf bir şaşkınlık vardı İstanbul’da.Mülki idare amirliklerinden belediye başkanlarına, ilgili kurumlardan vatandaşa kadar.Eczacıbaşı firmasına ait helikopterin TÜYAP kitap fuarının hemen...

Dün tuhaf bir şaşkınlık vardı İstanbul’da.
Mülki idare amirliklerinden belediye başkanlarına, ilgili kurumlardan vatandaşa kadar.
Eczacıbaşı firmasına ait helikopterin TÜYAP kitap fuarının hemen yanındaki televizyon kulesine çarpması ve parçalanarak yola düşmesiyle ortaya çıkan infilak, ardından 7 can kaybı.
İki pilot, biri Eczacıbaşı’nın Rusya’daki tesislerinin Genel Müdürü, diğerleri de onların Rus misafirleri olmak üzere tam 7 can...
Kaza esnasında TGRT Haber’de Cem Küçük ile Medya Kritik programında olduğumuz için canlı yayını birlikte götürdük epey süre. Uçağın kime ya da hangi kuruma ait olduğu uzun süre öğrenilemedi. Yangın söndürme helikopteri dendi ama doğru çıkmadı. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait olduğunu söyleyenler de oldu, Orman Bakanlığı ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yangın söndürme helikopteri olduğunu “bildirenler” de.
Sonunda İBB “Bize ait değil” dedi.
Olay sıcak ama tuhaf bir rehavet vardı kurumlarda.
Allah’tan Cem Küçük’e Eczacıbaşı’ndan gelen istihbaratlar ve TGRT Haber mutfağının yoğun çalışması sayesinde epey bilgiyi paylaştık.
İstanbul Valisi Vasip Şahin ise neredeyse bir saat sonra mikrofonların karşısına geçtiğinde söylediklerinde bizim aktardıklarımızdan fazlası yoktu.
Herkes bu kazanın teknik ya da hava şartlarına bağlı olarak meydana geldiği konusunda hemfikir. Bulgular buna işaret ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.853 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.902 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar