Dr. Jekyll&Mr. Hyde’ın hedefindeki isim FETÖ takibinde

Hani bir posta güvercini vardı… Vaktinde Fetullah Gülen’den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektuplar taşırdı. O mektuplarda Fetullah, 7 Şubat MİT darbe girişiminden dolayı çok kızgın olan...

Hani bir posta güvercini vardı… Vaktinde Fetullah Gülen’den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektuplar taşırdı. O mektuplarda Fetullah, 7 Şubat MİT darbe girişiminden dolayı çok kızgın olan Başbakan Tayyip Erdoğan’a da muhtemelen “Aman darbe için daha zamana ihtiyacımız var” sinsiliğiyle yılışık selamlar gönderirdi.
Bu işin uvertür kısmı.
Yazmıştım. O Posta Güvercini, geçen mart ve nisan aylarında darbe hazırlıklarını ele alan yazılarımdan yola çıkarak “Hükûmet darbeyi önceden biliyordu” imasında bulunmayı itiyat hâline getirdi.
Bununla kalmadı, adını açıkça belirttiğim ve çeşitli televizyonlara çıkıp konuşmuş olan haber kaynağım Ümit Akdemir için “Böyle bir kişi var mı, yoksa bu isim Fuat Uğur’un uydurduğu bir kimlik mi?” diye sordu.
Yıllarca Dr. Jekyll ve Mr. Hyde edasıyla yazmanın etkisi olabilir mi bilemedim şimdi.
Belki de şizofrenik ruh hâlini herkese teşmil etme gayreti.
Oysa onu “derin araştırmacı” sanırdım. Beni cidden hayal kırıklığına uğrattı.
Dr. Jekyll ve Mr. Hyde dedim ama ta 1796 yılında Giritli Aziz Efendi tarafından kaleme alınan Muhayyelat-ı Azîz Efendi adlı roman, Batı’daki bu örneklerden hiç de aşağı kalmayacak bir eş ruh ya da doppelganger (alter ego, ikili, öteki gizli benlik) hikâyesini anlatmaktadır. Tercihi Posta Güvercini “Fantastik Kurgucu”ya bırakıyorum.
Sonra aniden hatırladım.
Tabii ya, müktesebatını atlıyordum. İlişki tamamen bitmiş olabilir miydi?
Neden bu yazıların üstünden yürüyorlardı?
Neydi bu algı operasyonu ile hükümete darbe komplosu yapıştırma gayretleri?
Evet. Önceki günkü yazımda bahsetmiştim. Bu bir Fetullah Gülen argümanı.
Kuşkusuz aşağılık örgütün genetik kodlarını çok iyi bilen Ümit Akdemir’in bu süreçte rolü çok büyüktü. Ben onun aktardıklarını ve söylediklerini gazeteci duyarlılığı ve tecrübesiyle kaleme dökmüş, yayınlamıştım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.746 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.869 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.777 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar