Devlet 2500 lirayı koydu ey şirketler! Hadi sizi de görelim, bir kere de bu ülke için bir şey yapın

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur'un bugünkü (27.08.2022)''Devlet 2500 lirayı koydu ey şirketler! Hadi sizi de görelim, bir kere de bu ülke için bir şey yapın'' başlıklı yazısı.

Devletin size yaptığı bu kaçıncı kıyak?
Pandemi’nin, savaşın tetiklediği şu ekonomik sıkıntı döneminde kârlarınızı 10-20 kat arasında artırdığınızı, hiçbir bedel ödemeden, ellerinizi yıkayarak çıktığınızı görüyoruz.
Zam üstüne zam yaptınız, stoklardaki malların etiketlerini değiştirdiniz, acımadan fiyatları artırıp, üstüne hükûmeti ‘enflasyonla yeterli mücadeleyi vermiyor’ diye acımasızca eleştirdiniz.
Bir kere de bu ülke için, bu vatan için elinizi taşın altına koymadınız.
Aç bir ejderha gibi hep istediniz, yuttunuz.
Şimdi 6 milyon dar gelirlinin istifade edeceği 30 milyar liralık destek paketine bakıyorum. Evet, vatandaşın icra takibine düşen 2000 liraya kadar olan borçlarını devlet üstlenecek. Varlık Yönetim Şirketlerine devredilmiş 2500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlar da silinecek.
Hepsini devlet üstlenecek.
Burada bir başka SORU var: ALACAKLI KİM?
Önemli kısmı elektrik, doğalgaz, telefon ve su şirketleri.
Yani Devlet aslında bu paraları elektrik, doğalgaz ve telefon şirketlerine ödüyor vatandaş adına. 30 milyar lira (1 milyar 648 milyon dolar) aynı zamanda BU ŞİRKETLERE VERİLEN HİBE. Sonuçta vatandaşın söz konusu şirketlere olan borcu silinecek ama para aynı zamanda elektrik, doğalgaz, telefon şirketlerinin kasasına girecek. Yöntem de şu, şirketler devletin sildiği borcu, vergisinden indirecek.
Böylece binlerce dosya icra takibinden düşecek, adliyeler rahatlayacak.
Daha da rahatlayabilir.
Nasıl mı?
Bu ELEKTRİK, TELEFON ve DOĞALGAZ şirketleri “2500 liralık borcu da biz siliyoruz” der. Böylece 5000 liraya kadar borcu olan milyonlarca insanın borçlarının tamamı silinmiş olur
Hadi, görelim sizleri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.768 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.869 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.777 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar