Davutoğlu ne yapmak istiyor?

Önce şu anda yalnızca bir milletvekili olan Ahmet Davutoğlu, Kerkük üzerine 10 maddeden oluşan bir açıklama yayınlayıp görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.Bu açıklama, MHP lideri Devlet...

Önce şu anda yalnızca bir milletvekili olan Ahmet Davutoğlu, Kerkük üzerine 10 maddeden oluşan bir açıklama yayınlayıp görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.
Bu açıklama, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sert tepkisine neden oldu. Bahçeli sık sık Kerkük’ün bir Türkmen şehri olduğunu vurgulayarak ortaya konan modellemenin (ortak etnik ve mezhebî yönetim) bir dış aklın eseri olduğunu söyledi.
Evet, Bahçeli’nin eleştirileri bizzat Ahmet Davutoğlu’na yönelikti. Nitekim AK Parti yönetimi bu tartışmanın dışında kalmayı yeğledi ve bu konuda bir açıklama yayınlanmadı.
Bendeniz sanki olacakları biliyormuş gibi aynı gün Twitter hesabımda “Davutoğlu eğer Bahçeli’ye bir yanıt verecekse bunu kendi adına yapmalı, hükûmeti ve AK Parti’yi işin içine karıştırmamalıdır” diye yazdım.
Ve tahmin ettiğim üzere Ahmet Davutoğlu derhal, hiç soğutmadan Bahçeli’ye aynı sert tonda yanıt verdi ve AK Parti’yi kendisini savunmaya çağırdı. 10 maddelik bu açıklamanın ilgilendiğim tarafı 8. ve 9. maddede yazılanlardı.
Davutoğlu bu iki maddede;
1- MHP liderini kendisine yönelik bu sözleri nedeniyle AK Parti’nin politikalarını belirleme ve yönlendirme arzusu ve teşebbüsü içinde olmakla suçladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.783 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.870 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.777 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar