Cumhuriyet iddianamesi ve kafaları karıştıran sorular

Birkaç gündür Cumhuriyet gazetesi ile ilgili açılan davanın iddianamesinden yapılan alıntıları ve çıkan yazıları basından takip ediyorum.Hepsi birçok soru işaretini barındırıyor.Acaba Balyoz...

Birkaç gündür Cumhuriyet gazetesi ile ilgili açılan davanın iddianamesinden yapılan alıntıları ve çıkan yazıları basından takip ediyorum.
Hepsi birçok soru işaretini barındırıyor.
Acaba Balyoz ve Ergenekon davalarında olduğu gibi bir adaletsizliğin eşiğinde miyiz?
Önemli bir yetkiliyle konuştum. Kaynağım isminin açıklanmasını istemedi.
Medyadaki yazılanların taslak hâlindeki 435 sayfalık metinden istifade edilerek kaleme alındığını, asıl iddianamenin 274 sayfa olduğunu belirterek başladı sözlerine. Dolayısıyla da taslak üzerinden fikir yürütmenin sağlıklı bir zeminde fikir yürütmeyi imkânsız kıldığını ifade ederek “Hem asıl iddianameyi okumalılar, hem de gazetecilik yapıp yetkililerden bilgi almalılardı. Ama bunu yapmadıklarına şahit olduğumuz için üzülüyoruz” dedi.
Sözü edilen 274 sayfalık iddianameyi okudum. Sadece şunu söyleyebilirim. Titizlikle hazırlanmış bir iddianame. Ama bir yazı kaleme alabilmek için çok detaylı bir inceleme yapmak gerekiyor. Bu yüzden yetkili kaynağım ile yaptığım görüşmeden aldığım notları çok özet olarak aktarıyorum.
19 sanık var. Biri Can Dündar ve firari. Diğer 18 sanıktan 10’u 5 aydır tutuklu.
Delil olarak nitelendirilen en önemli konulardan biri sanıkların ByLock'çularla hayatın olağan akışına uymayan bir irtibat, iletişim içinde olmaları.
İkincisi de gazetenin yayın politikasıyla teröre (PKK, DHKP-C ve FETÖ terörü) destek olması, terör örgütlerinin lehine yayın faaliyetinde bulunması.
Tutukluların hepsi de gazetenin yayın yönetiminde görevli. Yönetim kurulu üyesi, yayın danışmanı vb.
ByLock trafiğine takıldığı hâlde gazetenin yayın politikasıyla ilişkili olmayan yazarlar ve kişiler ise tahliye edildiler bilindiği üzere.
Deniliyor ki, yasalara göre “Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör lehine faaliyette bulunmak” da bir suç olarak nitelenmekte. Bu durumda gazetenin MİT TIR’ları, FETÖ’cülerle röportajlar, DHKP-C ile PKK lehindeki kışkırtıcı haberler vb. yayınlarından sorumlu olan yöneticiler suçlanmakta.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.719 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.869 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.777 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar