CHP Fetullah Gülen’in argümanlarını devreye soktu

Ne demişti FETÖ elebaşı, hatırlayalım:“Bir senaryo hazırladılar, hadisenin içinde kendi insanları da vardı. Bizim hizmetten bazılarını da kandırmışlar. Ama kendilerine yakın insanlar esasen...

Ne demişti FETÖ elebaşı, hatırlayalım:
“Bir senaryo hazırladılar, hadisenin içinde kendi insanları da vardı. Bizim hizmetten bazılarını da kandırmışlar. Ama kendilerine yakın insanlar esasen içinde bulunuyor. Darbeyi önceden biliyorlardı.”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Fetullah Gülen’in bu argümanıyla konuştu:
“İktidar darbeyi biliyordu...”
Konu bir süredir ısıtılıyordu.
Önce Ertuğrul Özkök imalarda bulundu. Ardından CHP’li Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Üyesi Aytun Çıray kapı kapı dolaşıp televizyonlarda benzer teraneyi tekrarladı. Bu arada katıldığı yayınlarda ve verdiği gazete röportajlarında bol bol geçen mart ve nisan aylarında yayınlanan ve artık hepinizin bildiği “Hususiler Ankara’da toplandı” ile “Cemaatçi askerlere son uyarı; tavuk tarda sayılır” başlıklı makalelerimi okuyup durdu.
Ve son iki haftadır bu yazılarım kıymete bindi.
Medya ayağının da devamı geldi.
Mehmet Tezkan yazdı, ona Fetullah’ın posta güvercini olan çaptan düşmüş yazar iki yazıyla eklendi. Son olarak da Soner Yalçın.
Aslında bu propagandanın zemini epeydir hazırlanıyor.
Varmak istedikleri nokta şu:
1-Biliyorduysa neden önlemedi. Neden 247 vatandaş hayatını kaybetti ve binlerce kişi yaralandı?
2-En mühimi de bu yazılardaki bilgilerle iktidar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki illiyet bağı ne?
Tabii bu “tez”in alt okuması şu:
“Neden bu darbe önlendi de on binlerce FETÖ’cümüz işinden gücünden oldu ve cezaevlerine girdi, binlercesi yurt dışına kaçmak zorunda kaldı?”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.777 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.870 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.777 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar