Büyükada’nın ajanları

Son casusluk operasyonuyla birlikte enteresan bir yer hâline geldi Büyükada.Hatırlayacaksınız, darbeden hemen sonra Henri Barkey adlı CIA ajanının ve tam 15 Temmuz’a denk getirilmiş çakma toplantısının...

Son casusluk operasyonuyla birlikte enteresan bir yer hâline geldi Büyükada.
Hatırlayacaksınız, darbeden hemen sonra Henri Barkey adlı CIA ajanının ve tam 15 Temmuz’a denk getirilmiş çakma toplantısının sırrını ilk ortaya çıkaran bendim. Kimlerin katıldığı, darbe gecesi ne olduğu, Barkey’in İstanbul’a ne zaman giriş yapıp ne zaman gittiğine kadar tüm bilgiler bu sütunlarda yer aldı. Sonra olay Türkiye kamuoyuna mal oldu.
Henri Barkey ve şürekâsı darbe girişimi başarıya ulaşsaydı dünyaya “Burada bir darbe gerçekleştirildi ama aslında iyi şeyler de oluyor bu sayede” diye bir Mısır-Sisi modelinin reklamını yapacaklardı. Daha doğrusu darbeyi “İyi yönleriyle” allayıp pullayıp dünyanın “demokrat” kamuoyuna sevdireceklerdi. Görevleri buydu.
Ama yakın tarihte Büyükada’da toplantı yaparken gözaltına alınanlara yönelik suçlama başka. Onlar Türkiye’de kaos, Gezi benzeri olaylar çıkarmak ve ajanlıkla suçlanıyor. Ortaya atılan iddiaya göre katılımcılardan birinin de telefonunda bylock var.
Bylock olduğu söylenen ismin telefonunda bylock olmadığı ısrarla belirtiliyor. Hem de bilirkişi raporuyla. Bulunduğu söylenen harita ise pek kuvvetli delil gibi gözükmüyor.
Bunun üzerine dünyada kıyamet kopuyor ve dış ilişkilerimiz gerim gerim geriliyor.
Bir gerçeği idrak etmeliyiz.
Ergenekon ve Balyoz davası süreçlerinin çakma delillerle sulandırılmasından sonra artık yoğurdu üfleyerek yemek gerekiyor.
Önemli olan, emin olun ki Avrupa ile yapılacak pazarlıklar filan değil.
Türkiye kamuoyu nezdinde inandırıcılığı kaybetmemek ve büyük fotoğrafta görmemiz gereken “FETÖ ile mücadele”yi tahrip etmemek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.269 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.851 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.775 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar