Bu yazı HDP’ye oy veren Kürtler için

Kürt nüfusunun üçte ikisi Batı bölgelerimizde. Nüfusun kalan kısmı Doğu ve Güneydoğu’da yoğunlaşıyor. Kürtler iki partiye oy veriyor ağırlıklı olarak. AK Parti ve HDP.

Biraz hafıza tazeleyelim.

Türkiye’de etnik kimliklerle ilgili baskıların ve yasakların kalkmasından sonra 16 yıldır yaşanan demokratikleşmeyle birlikte iktidar muhalifi olarak konumlanan HDP, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 2015 yılında 80 milletvekili sokarak üçüncü parti konumuna geldi.

O sırada can çekişen Çözüm Süreci yine de sürdürülmeye çalışılıyordu.

PKK ise 7 Haziran seçim sonuçlarıyla vaktin geldiğine karar verdi ve üç polisimizi yataklarında uyurken katlederek Çözüm Süreci’ni bitirdiğini ilan etti.Gözler büyük bir seçim başarısı kazanıp “PKK’dan bağımsızlığını ilan eder artık” diye bakılan HDP’ye çevrildi doğal olarak. Ama onlar da Kandil’in ve PKK’nın talimatları doğrultusunda, aynı anda harekete geçti. Partinin şu anda cezaevinde olan Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erdoğan’a hitaben “Korkma, seni asmayacağız, adil yargılayacağız” diye tehditler savurdu ve çözüm sürecini resmen bitirdiklerini ilan etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ZipZop Üniversitesi ve Rektör Zülfikâr’ın son icraatı! Yeter ki iste; sadece yatay değil her türlü geçiş var… 25 Ağustos 2025 | 3.481 Okunma O meczup “Ekrem başkanım plağın öbür tarafını taktı” deyip bana saldırır mı? 21 Ağustos 2025 | 3.391 Okunma İBB Soygun çarkının gönüllü vidanjörü Özgür Özel’in çıkmazı! İmamoğlu’nun cezaevinden çıkacağı tarih 18 Ağustos 2025 | 3.009 Okunma İzler eşeğe ait ama akıl Fadime’nin… Murat Kapki’nin (F)adimesi kim? 15 Ağustos 2025 | 4.548 Okunma “Kültürel iktidar” diyorsanız önce sanatçınıza sahip çıkacaksınız! Şükriye Tutkun’un isyanı 12 Ağustos 2025 | 2.141 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum