Bu yazı HDP’ye oy veren Kürtler için

Kürt nüfusunun üçte ikisi Batı bölgelerimizde. Nüfusun kalan kısmı Doğu ve Güneydoğu’da yoğunlaşıyor. Kürtler iki partiye oy veriyor ağırlıklı olarak. AK Parti ve HDP.

Biraz hafıza tazeleyelim.

Türkiye’de etnik kimliklerle ilgili baskıların ve yasakların kalkmasından sonra 16 yıldır yaşanan demokratikleşmeyle birlikte iktidar muhalifi olarak konumlanan HDP, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 2015 yılında 80 milletvekili sokarak üçüncü parti konumuna geldi.

O sırada can çekişen Çözüm Süreci yine de sürdürülmeye çalışılıyordu.

PKK ise 7 Haziran seçim sonuçlarıyla vaktin geldiğine karar verdi ve üç polisimizi yataklarında uyurken katlederek Çözüm Süreci’ni bitirdiğini ilan etti.Gözler büyük bir seçim başarısı kazanıp “PKK’dan bağımsızlığını ilan eder artık” diye bakılan HDP’ye çevrildi doğal olarak. Ama onlar da Kandil’in ve PKK’nın talimatları doğrultusunda, aynı anda harekete geçti. Partinin şu anda cezaevinde olan Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erdoğan’a hitaben “Korkma, seni asmayacağız, adil yargılayacağız” diye tehditler savurdu ve çözüm sürecini resmen bitirdiklerini ilan etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 316 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.777 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.464 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.330 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum